Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2012,
10.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 14. 5. 2012, 10.42

8 let

Naslov desetič v Škofjo Loko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sklepno dejanje v slovenskem floorballu smo dočakali v soboto, ko je v finalu lige Terme Olimia po kazenskih strelih slavil škofjeloški Insport. Podprvaki so člani Olimpije, tretje mesto Žirovcem.

Finale preobratov za deseti naslov Insporta Polna škofjeloška dvorana Poden je bila v soboto, 12. maja, prizorišče zadnjih tekem letošnje sezone. V finalu, ki se je letos igralo le na eno zmago, sta se pomerila domači Insport in ljubljanska Olimpija, ki se ji je letos sploh prvič uspelo uvrstiti v finale najmočnejše slovenske floorball lige.

Tekmo, v kateri prostora za napake ni bilo, so bolje začeli Ločani, ki so s hitrima goloma Košenine in Stanovnika v 8. minuti vodili že z 2:0. Kljub hitremu vodstvu so Škofjeločani še naprej nadzorovali potek igre in izvajali močan pritisk na gostujočega vratarja Zormana, ki do prvega odmora ni klonil več. Na drugi strani so si Ljubljančani sicer priigrali nekaj priložnosti, a je vratar Kržišnik poskrbel, da žogica do konca tretjine ni končala za njegovim hrbtom.

Tudi v začetku druge tretjine so boljšo igro prikazali domačini, ki so nevarno obstreljevali ljubljanska vrata in v 27. minuti izkoristili igralca več. Na tri gole prednosti je loško ekipo popeljal Burnik in tekma se je močno prevesila v prid gostiteljev. Nato pa preobrat in popolnoma drugačen, napadalen obraz Olimpijinih igralcev. V 35. minuti je prvi ljubljanski gol na tekmi dosegel Benčina, že štiri minute zatem pa je Lebinger poskrbel, da je na semaforju pisalo 3:2 in „zeleno-beli“ so na drugi odmor lahko odšli nekoliko bolj mirni.

Zadnje minute druge tretjine so gostujočim igralcem očitno dale zagon, saj so s hitrim golom Likarja v 50. sekundi nadaljevanja izkoristili številčno prednost in izid poravnali na 3:3. V 47. minuti je sledila dvojna izključitev na ljubljanski strani, ki so jo gostje izkoristili že po 30. sekundah, ko je žogico v ljubljansko mrežo še enkrat pospravil Burnik. Le tri minute zatem so imeli dva igralca več tudi „Ljubljančani“, a se je izkazal Kržišnik, ki je ostal nepremagan. Po ljubljanski minuti odmora štiri minute pred koncem, ko se je ugibalo, kdaj bo Zorman zapustil vrata in bo v igro vstopil šesti igralec, je ljubljanske navijače pomiril Likar, ki je z golom med nogami Kržišnika izsilil podaljšek.

V desetminutnem dodatku so se priložnosti vrstile na obeh straneh, a sta vratarja suvereno opravljala svoje delo. Domačini so imeli dvakrat igralca več, a je ljubljanska obramba zdržala vse pritiske in po zvoku sirene je bilo jasno, da bo o zmagovalcu odločila loterija. Z izvajanjem kazenskih strelov so začeli Škofjeločani. Po štirih serijah je bilo stanje v izkoriščenih priložnostih na obeh straneh enako, obe ekipi sta zadeli po enkrat. Sledila je odločilna, peta serija, v kateri je za Insport zadel Stanovnik, vratar Kržišnik pa je ubranil strel mladega Olimpijinega igralca Bizjaka in naslova prvakov lige Terme Olimia so se že desetič veselili Insportovci.

Tretje mesto Žirovcem, v ligi Terme Olimia ostaja Polycom Brlog Še pred finalno tekmo je v boju za tretje mesto v ligi Terme Olimia ekipa FBC Žiri s 6:4 ugnala FBC Borovnico. Poleg finala in tekme za tretje mesto so floorballisti prekrižali palice tudi na tekmi, ki je odločala o tem, kdo bo naslednje leto igral v najmočnejši ligi. Igralci Polycoma Brloga, peti po rednem delu lige Terme Olimia, so ugnali mlado ekipo Insporta in tako ostajajo v eliti. Še pred sobotnimi tekmami so si mesto v ligi Terme Olimia priigrali tudi jeseniški Thundersi.

Ne spreglejte