Kakšne ovire prinaša drugi dolenjski Aviratek? (video)

Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični s podporo občine Ivančna Gorica organizira za vse ljubitelje teka drugi dobrodelni dolenjski tek z ovirami za socialno ogrožene.

1 / 2

Foto: Gašper Stopar

2 / 2

Foto: Gašper Stopar

Aviratek bo potekal v soboto, 4. oktobra 2014, s štartom ob 10. uri pri gasilskem domu v Šentvidu pri Stični, po okoliških poljskih in gozdnih poteh.

20 različnih ovir, nekatere bodo pravo presenečenje Na Avirateku bo tekmovalec lahko preizkusil svojo vzdržljivost, telesno moč in doživel pravo akcijo in avanturo. Po okoliških poljskih in gozdnih poteh, kjer bo treba preteči več kot osem kilometrov dolgo progo, bodo tekmovalce pričakale najrazličnejše ovire. Ovire bodo postavili iz naravnega materiala, kot so bale slame, lesena piramida, hlodi, električni pastir, spust po toboganu itd. Pred tekom ne želimo razkriti vseh ovir, saj bodo nekatere za tekmovalce pravo presenečenje. Več informacij lahko najdete na spletni strani aviratek.si.

3 x A za Aviratek – agilnost, avantura, akcija Sodelovati bo mogoče kot posameznik ali kot ekipa. Bistvo Avirateka ni bitka s časom oz. kdo bo najhitrejši, saj bo prav vsak aviratekač, ki uspešno premaga progo in ovire, zmagovalec. Pomembne so sodelovanje, vztrajnost in želja po adrenalinu. Ovire so namreč zasnovane na način, da jih bodo aviratekači lažje premagali, če si bodo medsebojno pomagali.

Aviratekači bodo pomagali Anini zvezdici Medsebojna pomoč pa ne bo prisotna samo med tekači, saj bomo skupaj z Zavodom za pomoč socialno ogroženim Anina zvezdica del štartnine namenili nakupu hrane za socialno prizadete in ogrožene družine ter tako prireditvi dali tudi velik poudarek dobrodelnosti.{6 kg hrane na prijavljenega} Prijave že sprejemajo na spletni strani. Prijavijo se lahko polnoletne osebe oziroma tudi mlajši od 18 let z dovoljenjem staršev ali skrbnikov. Štartnina znaša 15 evrov za plačilo do 15. septembra, 20 evrov za plačila do 1. oktobra in 30 evrov za plačila od 2. oktobra dalje in na dan prireditve. Po koncu tekmovalnega dne pa bo sledil še zabavni program pri gasilskem domu Šentvid pri Stični. Več o pripravah na AviraTek 2014 lahko spremljate tudi v naslednjih tednih, na FB profilu PGD Šentvid pri Stični in prav tako tudi na spletni strani aviratek.si. Za dodatna pojasnila so vam na voljo na telefonski številki 041 203 300 (Mitja Poljšak).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano