Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
6.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Reebok

Foto: Jaka Ažman, Lea Kovačič

Natisni članek

advertorial Reebok trening nagradna igra

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 6.00

2 meseca

Kako začeti treninge, da vas ne bo minila volja

Vsebino omogoča Reebok

Foto: Jaka Ažman, Lea Kovačič

Redna telesna aktivnost je bistvenega pomena za vitalnost in dobro počutje, vendar se moramo začetnih treningov lotiti preudarno in skrbno načrtovano, poudarja osebna trenerka Rebeka Fink, ki nas je takoj opozorila: hujšanje ni najboljša motivacija.

Reebok PR | Foto:


Rebeka Fink živi za šport, saj je vanj vpeta praktično že vse življenje. Štiri leta dela kot osebna trenerka, pred tem pa je dolgo časa vodila različne skupinske vadbe. Obožuje fitnes in rada preizkuša nove prvine. Trenutno se navdušuje tudi nad vadbami na trampolinu.

"Svojega življenja si sploh ne predstavljam drugače, kot da je ves čas v gibanju. Šport zelo dobro vpliva na moje počutje, sem bolj produktivna, imam več energije," meni. In prav to naj postane vaše vodilo, ko boste začeli.


Novoletne zaobljube, panika pred poletjem ali iskanje idealov v družbi so pogosto največji motivatorji, ki nas za nekaj mesecev spravijo v pogon. V želji po hitrih rezultatih se poženemo na zelo intenzivne in zahtevne treninge, ki sploh niso primerni za nas in za naše telesne zmogljivosti. Posledice so jasne: po nekaj mesecev truda in frustracij opustimo vadbo in se prepustimo ležernosti pretekle rutine. Zakaj se vedno znova znajdemo v takem začaranem krogu, nam je razložila osebna trenerka Rebeka Fink.

Reebok PR | Foto: Najprej si je treba zastaviti nekaj ključnih vprašanj

"Najprej se mora vsak pri sebi vprašati, kolikokrat na teden je sploh pripravljen trenirati, in predvsem poiskati razloge, zakaj želi trenirati," svetuje Rebeka in poudarja, da je pomembno, da si ne zastavljamo cilje, ki jih ne bomo mogli uresničiti. "Svojim vadečim vedno želim nekako razložiti, da trenirajo za življenje, kar pomeni, da če bodo redno trenirali dvakrat na teden, bodo ti treningi resnično pozitivno vplivali na njihovo življenje. "

Ključnega pomena je tudi izbira pravega treninga, predvsem na začetku: "Poiščite si šport za dušo, takšnega, ki bo ohranjal funkcionalnost vašega telesa tudi za starejša leta."

In prav v teh nasvetih se skriva največja težava pri začetnikih – da sledijo motivacijam drugih, da se primerjajo s prijatelji, namesto da bi pogledali vase.

Reebok PR | Foto: Hujšanje ni najboljša motivacija

Čeprav je pravzaprav največja, pa nikakor ni najboljša, opozarja Rebeka. Zaradi hujšanja se za vadbo odloča največ ljudi, ki se vržejo v zelo intenzivne treninge in zelo hitro pogorijo. Glavna motivacija mora v resnici biti želja po večji gibljivosti, moči in boljšem življenjskemu slogu. "Šele po tem, ko se začnemo truditi za te stvari, lahko razmišljamo tudi o postavi," in to pride samo od sebe, pravi Rebeka, saj "postava sledi telesu", ki se s pravilno zasnovanimi treningi krepi in postaja bolj prožno.

"Ljudje imajo težave s hujšanjem prav zato, ker jim treningi pomenijo prevelik stres in si želijo hitrih rezultatov. Tega nikakor ne podpiram," zato je treba poiskati kontinuiteto, ki naj traja vse življenje. Redna vadba mora postati ključna komponenta našega življenjskega sloga.

Dobra motivacija je tudi trening v dvoje – s prijateljico, prijateljem ali partnerjem. "Trening v dvoje povezuje in motivira. Tudi sama pogosto treniram skupaj s kakšno drugo osebno trenerko in sva tako druga drugi prav posebna motivacija."

Na treningu v dobri družbi: Rebeka in Kim Fink. | Foto: Na treningu v dobri družbi: Rebeka in Kim Fink.

Pravi začetek z osebnim trenerjem

Začetki naj bodo vsekakor vodeni. Ne poskušajte z vadbami prek YouTuba ali s posnemanjem drugih. Nekaj začetnih ur z osebnim trenerjem vam bo omogočilo, da boste pridobili pravo znanje za prihodnje. "Trener vam bo razložil, zakaj so določene vaje ali kombinacije za vas dobre in kako jih pravilno izvajati," skupaj z vami bo postavil prave temelje in vam pomagali uresničite vaše cilje, ki naj bodo seveda dolgoročni.

Reebok PR | Foto: Reebok PR | Foto:

"Sama vsekakor podpiram funkcionalne vadbe, to so vadbe, pri katerih dela vse telo – od moči, kondicije do gibljivosti," na začetku pa naj vam pri tem pomaga osebni trener, ki vam bo poiskal vadbo, ki vam najbolj ustreza, vas bo znal motivirati in vam bo tudi razložil, čemu so določene vadbe namenjene.

Izboljšajte svoje treninge s športnimi copati Reebok. Poiščite jih v najbližji trgovini Intersport. | Foto: Izboljšajte svoje treninge s športnimi copati Reebok. Poiščite jih v najbližji trgovini Intersport. Za boljšo izvedbo na trening: izberite pravo obutev

Ne samo prava naravnanost in ciljno izbrane vadbe, ključnega pomena je tudi, da se na treninge odpravite pravilno opremljeni. In prav obutev ima pri tem glavno vlogo, saj nam omogoča brezskrbno izvedbo vseh vaj in nas ščiti pred nepotrebnimi poškodbami. "Pri obutvi sem res zelo striktna. Zagotoviti mora dober oprijem, da prepreči poškodbe," športne copate se morajo dobro prilegati nogi, morajo biti udobne in zagotavljati stabilnost. "Čevljem namenim zelo velik poudarek, saj mi ne ustreza vsak, " je brezkompromisna Rebeka, ki že nekaj časa prisega na obutev in športno opremo blagovne znamke Reebok.

"V svojem življenju sem preizkusila različne copate, zato takoj opazim razliko med eno obutvijo in drugo. Reebok resnično najbolj ustrezajo moji nogi."

Reebok PR | Foto: Trenirajte brez omejitev

Prepustite se treningom, ostanite osredotočeni na svoje cilje in poskrbite za bolj aktiven vsakdan. Pri tem vam bodo v pravo oporo športni copati znamke Reebok Sprint TR, ki so nedvomno prva in prava izbira za vadbo v telovadnici ne glede na to, kateri vadbi se boste prepustili.

Reebok logo | Foto:

 

Reebok Sprint TR zanjo in zanj zagotavljajo najboljšo stabilnost in udobnost ne glede na to, ali boste skakali in iskali svoje meje v kardiovadbah ali med sklecami in dvigovanjem uteži.

Zapeljite se do bližnje trgovine Intersport, preizkusite športni svet blagovne znamke Reebok in se spravite v pogon. Brez omejitev!

Logo | Foto:

 


Reebok | Foto:

Nagradna igra: podarjamo vam športne copate Reebok

Nagradna igra je končana, srečna nagrajenca sta Nik Bricman in Barbara Žabota.

Ne spreglejte