Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
17.45

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 17.45

8 let, 6 mesecev

Hitre noge in 1000 kolesarjev na Eko maratonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Štajerska prestolnica gosti 3. Eko maraton. Prvi dan je bil v znamenju kolesarjev, ki se jih je na štartu zbralo skoraj 1000. Na daljši razdalji zmagi za Jurija Golčerja in Ajdo Opeka.

Konec tedna v Mariboru je športno obarvan, saj Štajerci gostijo dvodnevni kolesarsko-tekaški rekreativni dogodek. Na sporedu je 3. Eko maraton Maribor, ki tudi letos ponuja pester športni program. Prvi dan štajerskega praznika so na svoj račun prišli ljubitelji vrtenja pedal. Da je prireditev v kratki zgodovini pridobila številne privržence, govori podatek, da se je v lepem sončnem vremenu na štartu na Titovi cesti zbralo skoraj 1000 kolesarjev.

Organizatorji, Agencija SEM v sodelovanju z Mestno občino Maribor, so poskrbeli, da so se kolesarji lahko preizkusili na dveh razdaljah. Na krajšem, 70-kilometrskem maratonu, so se rekreativci spopadli tudi z dvema vzponoma na Kozjak in Činžat. Daljši, 114-kilometrov dolg, tekmovalni maraton je nekoliko bolj vzdržljive kolesarje popeljal tudi po sosednji Avstriji. Kolesarji na daljši razdalji so se spopadli z 10-kilometrskim vzponom na Ribnico na Pohorju, kjer jih je pričakal tudi gorski cilj. Najhitreje sta z "ribniškim vzponom" opravila Jurij Golčer in Ajda Opeka (Klub Polet Garmin), ki sta tudi ciljno črto Velikega maratona prečkala prva v svoji konkurenci. Pri moških je drugo mesto pripadlo Primožu Obalu (Team Turbo Tropovci), najboljšo moško trojico je zaključil Dejan Vračič (Team Korak Naprej). V ženski konkurenci je na drugo mesto prikolesarila Nina Mermal (KD Alpe Scott), na najnižjo stopničko je stopila Jessica Jarz (Union Leutschach).

Nedelja v znamenju tekačev in duatloncev

Tretji Eko maraton Maribor, s katerim želijo prireditelji aktivirati čim širšo rekreativno ciljno skupino, se bo zaključil v nedeljo, ko se bodo na 10 in 21-kilometrsko progo podali ljubitelji teka. Nedeljski program pa bo namenjen tudi duatloncem, ki bodo sobotno kolesarsko preizkušnjo premierno dopolnili še s tekaškim delom.

Ne spreglejte