Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2012,
17.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 21. 4. 2012, 17.02

8 let, 1 mesec

Danijela Svetik in Jani Prešern najhitrejša v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Domžalska sobota je bila kolesarsko obarvana, saj so kolesarji kolesarili po krajih UE Domžale in dirkali na 47-kilometrski cestni dirki, kjer sta bila najhitrejša Danijela Svetik in Jani Prešern.

V sklopu akcije Olimpijskega komiteja Slovenije ''Slovenija kolesari 2012'', ki poteka že 12. leto zapored, je bila danes na sporedu tretja letošnja kolesarska prireditev. Zavod za šport in rekreacijo Domžale je s člani lokalnih društev priredil že 10. Kolesarjenje po krajih Upravne enote Domžale 2012, v okviru katere je potekala tudi Cestna kolesarska dirka.

Organizatorji so za rekreativne kolesarje tokrat pripravili dve progi, in sicer so bolje pripravljeni rekreativci kolesarili na relaciji Športni park Domžale-Dob-Gorjuša-Veselka-Brezje-Selo pri Moravčah-Vrhpolje-Tuštanj-Dole pri Krašcah-Videm-Imovica-Brezje-Veselka-Gorjuša-Dob-Športni park Domžale. Nekoliko slabše pripravljeni kolesarji pa so se podali na krajšo različico, speljano po poti Športni park Domžale-Dob-Gorjuša-Veselka-Brezje-Imovica in nazaj v Športni park Domžale.

Danijela Svetik in Jani Prešern najhitrejša na cestni dirki

V okviru prireditve, katere namen je spodbujanje množic h kolesarjenju, je potekala tudi 47-kilometrska tekmovalna cestna dirka, katere rezultati štejejo za Pokal Slovenije. Tekmovalci so bili razdeljeni v tri kategorije: amaterji (tri starostne skupine), masters (devet starostnih skupin) in ženske (dve starostni skupini). Kolesarji so morali premagati naslednjo pot Športni park Domžale–Podrečje–Dob–Gorjuša–Sp.Brezovica–Račni vrh–Rača-Brezje pri Dobu–Selo pri Moravčah–Vrhpolje–Tuštanj–Češnjice–Moravče–Drtija–Peče–Zg.Koseze-Zalog–Moravče–Podstran–Dole pri Krašcah–Imenje–Preserje pri Lukovici-Videm pri Lukovici–Imovica–Prevalje–Škocjan–Brezje pri Dobu–Rača–Račni vrh–Spodnja Brezovica–Gorjuša–Dob–cilj dirke rekreativnih tekmovalcev–Podrečje-Športni park Domžale.

Najhitreje (absolutno) je s progo, na kateri je 171 tekmovalcev moralo premagati 430 metrov nadmorske višine, opravil Jani Prešern, ki je na cilj prikolesaril s časom 1:09:29.4. Drugi (absolutno) je bil zmagovalec kategorije amaterjev Matic Pečar 1:09:29.6, tretje mesto v absolutni konkurenci pa sta si razdelila Janez Zupančič in Mitja Oter 1:09:29.7. Med ženskami je progo najhitreje prekolesarila Danijela Svetik 1:18:39.6, pred drugouvrščeno Andrejo Jagodic 1:20:44.4 in tretjo Nino Mermal 1:24:35.9.

Ne spreglejte