Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2012,
14.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
rekreacija

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 14.07

8 let, 3 mesece

1500 "nočnih tekačev" osvojilo Ljubljanski grad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po Nočnem teku Ljubljanica, ko so tekači pred dobrim tednom preplavili center Ljubljane, se je na premierni Nočni tek na Ljubljanski grad odpravilo več kot 1500 tekaških ljubiteljev.

Rekreativni teki se vrstijo eden za drugim, vse več priložnosti pa dobivajo tudi tekači, ki imajo raje nočne teke. Noč ima namreč svojo moč. Tako je bil torkov večer kot naročen za kratek in družaben trikilometrski tek, ki je že v svoji prvi izvedbi privabil več kot 1500 tekačev. Ljubljana je bila namreč del največje tekaške družine na svetu, v okviru projekta "We run this town" sta Nike in Zavod ŠOU šport Ljubljana pod častnim pokroviteljstvom mestne občine Ljubljana (MOL) priredila premierni Nike nočni tek na grad.

Prešernov trg so že dve uri pred štartom preplavili tekači, ki so se pod vodstvom inštruktorjev ob glasbeni spremljavi pripravljali na tek, ki jih je ob 20.00 s Prešernovega trga popeljal po ljubljanskih ulicah na Ljubljanski grad, kjer jih je pričakala pogostitev in glasbeno nadaljevanje s srbsko skupino Gitarsi. Za večino rekreativnih kot profesionalnih tekačev je bil torkov tek priložnost za druženje in zabavo, nekateri pa so se trem kilometrom naproti podali tudi s ciljem, čim hitreje prečkati ciljno črto. V moški konkurenci se je z "ljubljanskimi ulicami" najhitreje spopadel Blaž Grad, drugo mesto si je pritekel Vid Tršan, najboljšo trojico je zaključil Mitja Krevs. Pri dekletih je v prijeten ambient Ljubljanskega gradu prva pritekla Mateja Šimic, tik za njo pa sta se uvrstili še zmagovalka 10-kilometrskega Nočnega teka Ljubljanica, ki je navduševal pred desetimi dnevi, Neja Kršinar in Tina Berčič.

Znani Slovenci med ambasadorji Nočnega teka na Ljubljanski grad

Udeležence, ki so uspešno prestali nočno tekaško preizkušnjo, so na grajskem dvorišču pričakali tudi Nike ambasadorji, med katerimi so bili znani slovenski športniki in glasbeniki Alenka Bikar, Marija Šestak, Peter Klinc, Alya, Brigita Langerholc, Ajda Sitar, Špela Grošelj ter članici SheDivaz Ula Šemole in Tina Vunjak.

Nočni tek je navdušil tako tekmovalce kot organizatorje, ki so bili navdušeni nad množično udeležbo: "Z izpeljavo teka smo zadovoljni, kot tudi z obiskom. Pričakovali smo manj ljudi, zato smo tudi na koncu prijave omejili in zato na dan teka prijave niso bile več možne. Verjetno bi bilo v nasprotnem primeru še več udeležencev." Kljub temu, da je organizatorjem uspelo privabiti veliko število tekačev, se zavedajo tudi nekaterih manjših pomanjkljivosti: "Tek je bil sicer rekreativne narave in zato nismo uporabljali čipov, ki pa bi verjetno nekatere stvari olajšali. Iz napak se učimo in jih bomo odpravili do naslednje prireditve," so se ozrli v prihodnost in namignili, da bo Nočni tek na grad postal tradicionalen.

Ne spreglejte