Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2021,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Mura NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 25. 2. 2021, 19.20

3 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Koper : Mura

Na Bonifiki padla Mura: v Kopru si lahko oddahnejo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Rodolfo Vanoli | Trener Radolfo Vanoli je po po povratku v Koper prišel do prve zmage. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Trener Radolfo Vanoli je po po povratku v Koper prišel do prve zmage.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Kopra so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (1:0).

Mura Koper
Sportal Koper prekinil črno serijo, remi v Novi Gorici #video

Koprčani so po uvodnem nizu treh porazov le dočakali prvo spomladansko zmago. Junak tokrat čvrste koprske zasedbe je bil Darko Mišić, ki je dosegel edini gol na tekmi. Koper je zdaj s 33 točkami v družbi Domžal in Brava, te ekipe zasedajo četrto, peto in šesto mesto. Mura ostaja tretja, ima pa štiri točke prednosti pred četico zasledovalcev. Sama pa za vodilnima Mariborom in Olimpijo zaostaja za šest točk.

Ekipi sta si v prve pol ure priigrali nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, v 30. minuti pa je nevarneje zagrozil Klemen Šturm, ko je malce z leve strani za malo zgrešil cilj. Takoj zatem je Amadej Maroša zapravil nov obetaven napad Mure, v 35. minuti pa so povedli domači nogometaši. Matko Obradović je sprva še odbil žogo po podaji oziroma strelu z leve strani, a jo je nato poslal na nogo Darku Mišiću, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Srečanje je odločil Darko Mišić. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Srečanje je odločil Darko Mišić. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V drugem polčasu je bilo najprej malce bolj vroče v 52. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović na levi strani poskusil žogo spraviti mimo Obradovića, a je ta dobro reagiral. V 57. minuti je na drugi strani novo priložnost za Muro zapravil Šturm, v 68. minuti pa je bil še bližje izenačenju Jan Gorenc, ko je v kazenskem prostoru zadel vratnico.

Ante Šimundža, ki je sicer pogrešal precej nogometašev zaradi kazni, bolezni, poškodb (Žan Karničnik, Žiga Kous, Klemen Pucko, Aljaž Antolin ...), je poskusil z menjavami priti do tako želenega zadetka, toda Koprčani so danes precej dobro opravljali svoje obrambne naloge in ohranili mrežo nedotaknjeno.

Koper bo v 24. krogu v ponedeljek gostoval pri Aluminiju, Mura pa v nedeljo pri Bravu.

Koper : Mura 1:0 (1:0)

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Sagrković, Povšnar, Švarc.

Strelec: 1:0 Mišić (35.).

Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Cerovec, Mišić, Caimacov (od 90. Jelić Balta), Pejić, Guberac, Dodlek (od 76. Knežević), Barišić (od 64. Stevanović), Mulahusejnović (od 64. Spinelli).

Mura: Obradović, Šturm (od 75. Žižek), Lovrić, Maruško, Gorenc, Horvat (od 81. K. Cipot), Ouro, Kouter, Bobičanec (od 46. Filipović), Klepač (od 75. Đurak), Maroša (od 81. T. Cipot).

Rumeni kartoni: Dodlek, Pejić; Maruško, Filipović, Lovrić, Šturm.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Bonifiki:

Konec tekme! Koper je po treh zaporednih porazih le vknjižil prvo zmago v spomladanskem s čim se je točkovno poravnal z Bravom in Domžalami.

85. minuta: Koper je nekaj minut pred koncem ogrel dlani Obradovića. S prostega strela je udaril Guberac, žoga je letala proti vratom, hrvaški čuvaj mreže je bil pripravljen in žogo odbil.

68. minuta: Trese se vratnica Kopra. Jan Gorenc je dvojni podaji s Šturmom močno sprožil z levico, a sreča mu je obrnila hrbet. Odbitek je prišel do Horvata, ki pa je spet grdo zgrešil.

Video: vratnica Gorenca:

57. minuta: Nova zapravljena priložnost Mure. Horvat je lepo videl Klemna Šturma, ki pa se ni znašel najbolje in žogo poslal prek Vargićevih vrat. Dišalo je tudi po prepovedanem položaju, a sodniki niso piskali ničesar. Ostalo je pri vodstvo Kopra.

Video: poskus Šturma:

46.  minuta: Mura je imela priložnost za izenačenje, a lepega položaja po podaji Klepača ni izkoristil Tomi Horvat. Vezist Mure je grdo zgrešil.

Video: poskus Horvata:

Začetek drugega polčasa! Trener Mure Ante Šimundža je opravil eno  zamenjavo. V garderobi je ostal rahlo načeti Luka Bobičanec, Šimundža pa je v ogenj poslal Andrijo Filipovića.

Konec prvega polčasa!

35. minuta: GOOOL! 1:0! Koper vodi. V polno je zadel Darko Mišić. Akcijo je začel Maks Barišić, ki je lepo zaposlil vtekajočega Mihaila Caimacova, ki je v nadaljevanju močno sprožil. Njegov strel je Obradović še odbil, a žoga je prišla naravnost na noge Mišića, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže.

Video: zadetek Kopra:

30. minuta: Po pol ure igre smo videli pet strelov. Pod tri so se podpisali Muraši, pod dva pa Koprčani. Tudi pri strelih v okvir vrat je 2:1 za goste. Koper je več pri žogi, razmerje 58:42.

21. minuta: Prva nevarna priložnost tudi za goste. Do strela je prišel Mihael Klepač, a domači vratar Ivan Vargić mu je zaprl kot in se izkazal z odlično obrambo. Hrvaški vratar je rešil Koper.

15. minuta: Koper je vse nevarnejši, Mura pa vse bolj trpi. Dokaz zato je tudi strel Ivice Guberca, ki je močno sprožil, a žoga je švignila prek vrat.

Video: močan poskus Guberca:

11. minuta: V prvih desetih minutah je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma, a vseeno je bil Koper tisti, ki je prvi streljal v okvir vrat. Po visokem predložku je bil z glavo najvišji Aleksandar Rajčević, a strel je bil lahko delo za Matka Obradovića.

Začetek tekme  v Kopru!

Začetni postavi na Bonifiki:

Začetnih 11 za tekmo z Muro #FORZAKOPER🟡🔵 Klop: Adam, Viler, Knežević, Krajinović, Vršič, Stevanović, Jozinović, Jelić Balta, Spinelli

Objavil/a FC Koper dne Četrtek, 25. februar 2021

ČARNO-BEJLIH XI ⚫⚪ Manjkajo: Karničnik (kartoni), Kous (bolezen), Antolin (poškodba), Pucko (poškodba) in že dlje odsotni Kozar, Karamarko, Simić, Gyergyek in Brkić. #čarnobejli #mismomura #PLTS

Objavil/a Nogometna šola MURA dne Četrtek, 25. februar 2021

Pred tekmo:

V sklepnem dejanju 23. kroga se bosta na Bonifiki spopadla Koper in Mura. Kanarčki so s tremi zaporednimi porazi na lestvici zdrsnili na šesto mesto, menjava trenerja za zdaj še ni postregla z želenim učinkom. Rodolfo Vanoli je bil na tekmi v Ljubljani nemočen (0:3), zdaj pa se bo nameril na Muro, eno najbolj spoštovanih slovenskih ekip, ki je po zmagi nad Taborom (3:1) našla svoj mir in si okrepila samozavest.

Primorci, ki imajo v svojih vrstah ogromno izkušenih igralcev, še iščejo mir. Bi ga lahko našli na tekmi s črno-belimi, s katerimi so jeseni že ostali praznih rok (1:3) na domači zelenici? Takrat je bilo iz domačega tabora čutiti kar nekaj nezadovoljstva z nekaterimi sodniškimi odločitvami. Zdaj bo Koper deležen ogromnega pritiska, saj v letu 2021 ne daje niti polovice tistega, kar je obetal jeseni, napovedi o (vsaj) Evropi pa bledijo. Zmaga nad Muro bi na koprske obraze vrnila nasmešek. Pokalni zmagovalci prihajajo na Obalo brez kaznovanega Žana Karničnika, a z veliko željo, da nadaljujejo pozitivne rezultate in obdržijo stik z vodilnim dvojcem. Če bi jim to uspelo, bi se morda lahko odprla pot celo do največjega uspeha v zgodovini kluba. Najbolj optimistični navijači še vedno verjamejo v stari pregovor, ki pravi, da kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Če ne bi bila prvak ne Olimpija ne Maribor ...

Ne spreglejte