Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 8. 2021,
22.29

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Nedelja, 15. 8. 2021, 22.29

2 leti, 8 mesecev

poročilo s tekme olimpija : koper

Koprčani Olimpiji prizadejali prvi ligaški poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Koper Olimpija | Nogometaši Kopra so iz Ljubljane odnesli vse tri točke. | Foto Urban Meglič/Sportida

Nogometaši Kopra so iz Ljubljane odnesli vse tri točke.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Nogometaši Olimpije so po izpadu iz evropskega tekmovanja sredi tedna doživeli novo razočaranje. Pred domačimi gledalci so doživeli prvi poraz v novi sezoni Prve Lige Telemach. Koper na drugi strani se je zasluženo veselil treh točk, saj je bil predvsem v drugem polčasu veliko boljši ter ambiciozen, nadaljevanje prvenstva bo tako pričakal na drugem mestu razpredelnice.

Domžale Bravo
Sportal Barišič potopil Olimpijo, naliv prekinil srečanje v Murski Soboti

Koprčani imajo za vodilnim Mariborom dve točki zaostanka in že naslednji teden priložnost, da ga z zmago prehitijo. Derbi 6. kroga na Bonifiki bo v soboto ob 20.15. Olimpijo dan pozneje čaka ljubljanski obračun z Bravom.

Olimpija je današnjo tekmo začela napadalno in v šesti minuti prišla do zadetka. Akcijo Michaela Pavlovića in Mustafe Nukića je kronal Almedin Ziljkić s strelom po tleh, ki ga vratar Adnan Golubović ni uspel ustaviti.

Hiter zaostanek je Koper prisilil v bolj napadalno predstavo, ki pa izrazitih priložnosti ni obrodila. Koper je izenačil šele v uvodnih minutah drugega polčasa. Stjepan Oštrek je izkoristil prostor, ki mu ga je pustila domača obramba in s strelom s kakih dvajsetih metrov premagal domačega čuvaja mreže Nejca Vidmarja.

Olimpija je najlepšo priložnost za vodstvo zapravila v 60. minuti, ko je Mustafa Nukić pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru in ostal brez strela na gol.

V zaključku na sceno stopil Barišič

Kazen za domače je prišla v zadnjih petnajstih minutah. Najprej je Matic Fink storil začetniško napako in dovolil prvemu strelcu gostov Kaheemu Parrisu, da je v kazenskem prostoru prišel do žoge in strela na gol. Žoga je zadela vratnico, se odbila do Maksa Barišiča, ki jo je z desetih metrov pospravil v mrežo.

Ko je Olimpija v zadnjih minutah vse sile usmerila v napad, je Koper prišel do nove priložnosti in še tretjega zadetka. Maks Barišič je s preigravanjem osmešil Erica Boakya in z močnim strelom zapečatil usodo domačih.

Olimpija : Koper 1:3 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Klančnik, Kordež.
Strelci: 1:0 Ziljkić (6.), 1:1 Oštrek (48.), 1:2 Barišič (75.), 1:3 Brišič (91.).

Olimpija: Vidmar, Pavlović (od 70. Fink), Crnomarković, Korun, Boakye, Kapun, Tomić, Aldair, Elšnik (od 84. Sešlar), Ziljkić (od 84. Špehar), Nukić (od 84. Kurež).
Koper: Golubović (od 42. Adam), Bručić, Rajčević, Žužek, Palčić, Jelić Balta, Oštrek (od 63. Bešir), Vešner Tičić (od 64. Krajinović), Barišič, Parris, Mulahusejnović (od 73. Colley).

Rumeni kartoni: Nukić, Tomić, Elšnik, Aldair, Crnomarković; Bešir, Colley.
Rdeči kartoni: /.

Ne spreglejte