Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 13.32

8 let

Telovadki mnogoboj končali med deseterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski telovadki Saša Golob in Ivana Kamnikar, ki sta se v kvalifikacijah sredozemskih iger uvrstili v finale kraljevske discipline mnogoboja, sta danes obe tekmovanje končali med deseterico.

Kamnikarjeva je bila osma (51 točk), Golobova pa mesto za njo (50,95). Zmagala je Francozinja Youna Dufournet (56,95).

"Zelo sem vesel in zadovoljen s predstavami obeh mladih telovadk. Dobro jima je šlo. Saša je v bistvu celoten program izpeljala brez večje napake, res pa je, da je precej nižala izhodiščne ocene sestav in ji ni uspelo prikazati vsega, kar zna. Nekoliko mi je žal le za njen nastop na dvovišinski bradlji, ki se ji ni povsem posrečil, saj na tem orodju zmore veliko več. A nič ne de, dejstvo je, da je dekle naredilo velik korak naprej na velikih tekmovanjih, kar je zelo spodbudno," je nastope 17-letne Golobove, telovadke ŠD GIB Šiška, ocenil vodja ekipe in trener, Mitija P. Samardžija.

"Super pa je nastopila tudi Ivana; sicer je med nastopom na gredi padla z orodja, a ostalo je dobro izpeljala. Zelo dobro je telovadila in pokazala, kaj zna," je bil z nastopi 15-letne Kamnikarjeve zadovoljen Samardžija.

"Res sem vesel, saj smo danes finale mnogoboja odtelovadili bolj kot pripravo za finalne nastope na posameznih orodjih, a sta se telovadki zelo izkazali. Še posebej me je presenetila Ivana," je v pogovoru še dodal vodja ekipe.

Obe slovenski telovadki bosta namreč ob Adeli Šajn in Tjaši Kysselef nastopili tudi v finalih na posameznih orodjih. V četrtek se bo v finalu na preskoku nastopila Kysselefova, na bradlji pa Golobova, dan pozneje pa finali čakajo še Kamnikarjevo in Golobovo na gredi ter Šajnovo na parterju. V primeru dobrih nastopov se mladi slovenski ekipi morda nasmiha tudi kakšna kolajna.

V današnjem moškem finalu mnogoboja bosta prav tako nastopila dva slovenska telovadca; med najboljšimi v kraljevski disciplini - na vseh šestih orodjih - se bosta ob 19. uri predstavila Alen Dimic in Žiga Britovšek.

Ne spreglejte