Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
22. 8. 2014,
22.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 8. 2014, 22.29

8 let

Rokometaši z lahkoto v polfinalu, v finalu še tretja atletinja

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska odprava mladih športnikov v Nandžingu po šestem tekmovalnem dnevu ostaja pri dozdajšnjih petih medaljah. Rokometaši so po dveh zmagah uvrščeni v polfinale.

Mladi rokometaši so na olimpijskih igrah mladih prišli še do druge lahke zmage. Tokrat so z 38:23 (17:10) premagali Katar. Ponovno je blestel Gal Marguč, ki je dosegel devet golov. Slovenija se bo v nedeljskem polfinalu pomerila z neugodno Norveško, ki je bila pred olimpijskih turnirjem prav tako ena favoritinj za zlato. V drugem polfinalu se bosta pomerila Egipt in Katar.

Za tretji atletski finale je poskrbela metalka kopja Tjaša Stanko. V kvalifikacijah je orodje vrgla 50,14 metra, kar je bila sedma daljava dneva. Žal bo Tina Božič nastopila le v finalu B. Mlada troskokašica je poletela 12,22 metra, kar je bilo dovolj le za deseto mesto, v finale pa je napredovala osmerica.

Kolesarji so s cestno dirko končali ekipno tekmo, ki so jo sestavljala še tekmovanja v kronometru, eliminatorju, BMX in krosu. Na cestni dirki je Katja Jeretina osvojila odlično četrto mesto, Anita Žnidaršič je bila 34., pri fantih pa je Jon Božič v cilj prikolesaril kot 45., Peter Zupančič pa je bil 52. V skupnem seštevku vseh disciplin sta bili dekleti 15., fanta pa 18.

V košarki 3 na 3 fantje nadaljujejo dobre predstave. Tokrat so z 21:6 premagali Indonezijce. Dekleta so prvo tekmo proti Nemčiji dobila z 18:13, nato pa so s 15:16 izgubila proti Venezuelkam.

Konec za plavalce, medtem ko nekateri šele začenjajo

Za plavalce je bil danes zadnji dan tekmovanj na Kitajskem. Tjaša Pintar je bila v finalu na 50 metrov prosto s časom 25,82 šesta, Nastja Govejšek pa s 25,95 sedma. V dopoldanskem delu je Pintarjeva s časom 4:22,77 osvojila 18. mesto na 400 metrov prosto, Žan Pogačar pa je s časom 2:02,84 za las zgrešil finale na 200 metrov hrbtno. Bil je deveti, kar je njegova najboljša uvrstitev v Nandžingu.

Prvič sta se predstavila mlada slovenska lokostrelca Ivana Laharnar in Gašper Štrajhar. V posamičnih kvalifikacijah ju je čakal razvrstitveni nastop za šestnajstino finala, ki bo na sporedu v soboto, v šestnajstini finala mešanih ekip pa sta žal izpadla.

Jadralec na deski Toni Vrščaj še naprej nima sreče, saj zaradi slabega vetra ponovno niso izpeljali predvidenih regat.

Ne spreglejte