Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
25. 8. 2014,
17.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 8. 2014, 17.15

6 let, 7 mesecev

Rokometaši na olimpijskih igrah mladih osvojili zlato (foto)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska kadetska rokometna reprezentanca je na olimpijskih igrah mladih v Nandžingu v finalu premagala Egipt in osvojila zlato medaljo.

Mladi slovenski rokometaši so na Kitajskem ostali neporaženi. V skupinskem delu so z lahkoto premagali Tunizijo in Katar, v polfinalu tesno neugodne Norvežane, v velikem finalu pa je padel Egipt, ki je branil olimpijsko krono izpred štirih let. Prvi polčas se je končal z izidom 13:11, v drugem pa so Slovenci stopili na plin in zmagali z 31:25.

"Ekipa je bila od začetka odločena, da bo zmagala. To se je videlo. Tekmo smo imeli v rokah. V drugem polčasu smo stisnili, ko to storimo, nam nobena ekipa ne konkurira," je nasmejano razlagal kapetan reprezentance Jaka Malus, Blaž Janc, ki je v finalu dosegel osem golov pa je dodal: "Najprej se moramo zahvaliti navijačem iz Slovenije, ki so nas prišli podpret. Mislim, da bomo šele jutri dojeli, kaj smo dosegli za slovenski rokomet. Presrečni smo."

"Vedel sem, da smo dosti boljši od njih. Tekma z Norvežani je odločala o medalji. Danes mi ni šlo najbolje, malo sem poškodovan. Ekipa je zato toliko bolje igrala v obrambi, v napadu nam je šlo. Zasluženo smo dobili tekmo," je razložil eden do junakov, vratar Urh Kastelic, ki se je znova izkazal z obrambami.

Novo dobro predstavo je prikazal tudi Gal Marguč, brat slovenskega reprezentanta Gašperja Marguča. "Bila je težka tekma, pričakovali smo jo. Dobro smo jih analizirali, vedeli smo, kje preti nevarnost. Urh je vrhunsko branil. Z bratom sva malo govorila, ni bilo nasveta, samo naj dam vse od sebe," pa so bile besede mlajšega od bratov Marguč.

Presenetljiv izpad košarkarjev

Mladi slovenski košarkarji, ki so blesteli v skupinskem delu turnirja 3 na 3, so presenetljivo izpadli že v osmini finala, prvem obračunu na izpadanje. Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej, Gregor Klobčar so bili proti Romunom povsem razglašeni in so morali priznati poraz s 14:20.

Tjaša Stanko je v finalu meta kopja zasedla deveto mesto, potem ko je orodje vrgla 47,21 metra, kar je precej manj kot v kvalifikacijah (50,14 metra). Zmagala je Belorusinja Hanna Tarasjuk (59,52 metra). V dopoldanskem delu bi morala v troskoku tekmovati tudi Tina Božič, a je nastop zaradi nevarnosti obnovitve poškodbe odpovedala.

Golfistoma Žanu Luku Štirnu in Ani Belac drugi dan ekipne tekme ni uspelo napredovati po lestvici, tako da sta ostala na 17. mestu.

Nastope na igrah je končala tudi lokostrelka Ivana Laharnar, ki je v osmini finala z 2:6 izgubila proti Španki Alicii Marin.

Ne spreglejte