Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2011,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rok Marguč

Petek, 8. 7. 2011, 10.00

8 let

Marguč: Pjeongčang zna biti katastrofa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski deskar na snegu Rok Marguč, je novico o vključitvi paralelnega slaloma med olimpijske športe sprejel z navdušenjem, manj pa je bil zadovoljen z odločitvijo, da bodo igre v Pjeongčangu.

"Športniki nimamo pravice odločati, kdo bo gostil olimpijske igre, prav gotovo pa imamo svoje mnenje, glede na izkušnje, ki jih imamo. Moram reči, da nisem zadovoljen z izbiro Pjeongčanga, saj razmere tam dobro poznam. Na naših tekmah svetovnega pokala je vedno težava s snegom, zasnežena je le proga. Februarja je tam skoraj že pomlad, tako da znajo imeti z visokimi temperaturami veliko težav. Poleg tega je za Evropejce Južna Koreja daleč, tako da tudi navijačev ne bo veliko. Najbrž pa so Korejci igre morali dobiti, saj so že dvakrat izgubili pri kandidaturi," z izbiro prireditelja olimpijskih iger ni zadovoljen Marguč, ki ima tudi negativne osebne izkušnje iz Južne Koreje: "Zaradi neprilagoditve na njihov čas, sem imel vedno težave."

''Hvala Rusom in Moku''

Zato pa se Celjanu toliko bolj razvedri obraz, ko pomisli, da bo v lovu na kolajne po novem imel dve možnosti. In to že v Sočiju leta 2014, ko bodo na igrah prvič priložnost dobili tudi akrobatski deskarji. Prav Rusi so bili tisti, ki so lobirali za novi disciplini, zbirali podpise in na koncu jim je uspelo.

"Hvala Rusom in Moku. Res so nam naredili ogromno uslugo, to nam izredno veliko pomeni. Do zdaj smo štiri leta čakali za en nastop, zdaj bomo imeli dve priložnosti. V psihičnem smislu to pomeni ogromno, vsaj v prvi disciplini si lahko povsem sproščen. Če pa v njej nekaj dosežeš, gre v drugo še lažje. Sem pa tudi mnenja, da se zimski olimpijski športi morajo razvijati, konec koncev jih je mnogo manj kot na letnih olimpijskih igrah," meni Marguč, ki trenutno na hrvaškem morju uživa v svoji drugi ljubezni, kajtanju. A ne samo uživa, združil je namreč prijetno s koristnim, saj vneto obnavlja telesno pripravljenost, ki jo je pridobil na dveh večdnevnih treningih na Rogli. Na prve snežne treninge pa bo odšel konec avgusta.

Marguč bo še vedno delal po samostojnem programu, enako velja tudi za Rok Flandra, ki pa naj bi se vseeno več priključeval treningom reprezentance, ki jo vodi Peter Kotnik, saj bo z reprezentanco delil serviserja. A njegove želje, da bi dobili novega trenerja (želel naj bi si nekdanjega glavnega trenerja Tomaža Bernika), vodilni možje niso uslišali.

Ne spreglejte