Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 6. 2015,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bojan Tokič

Sreda, 17. 6. 2015, 8.24

8 let

Ko je videl nesrečo Avstrijk, se je le prekrižal. Zdaj čaka na resnico.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski igralec namiznega tenisa Bojan Tokić želi danes v Bakuju izločiti avstrijskega favorita in pripraviti podvig. Še vedno razmišlja o tragični nesreči, katere posredna priča je bil.

Bal se je, da se ne bi ponovila zgodba s svetovnega prvenstva in bi v prvem krogu nerazumljivo padel ter ponudil skromno predstavo. To se ni zgodilo. Na uvodnem nastopu na evropskih igrah je ponudil bleščečo predstavo, s katero bi lahko v Bakuju segel še visoko.

"Sem tip igralca, ki potrebuje malce več časa, da se ogreje na velikih tekmovanjih. Nisem pričakoval, da bom začel tako suvereno. Tekmec bi si zaslužil več točk in kakšen niz, a ga ni dobil, ker sem odigral skoraj popolno igro," se je Bojanu Tokiću smejalo po gladki zmagi v prvem krogu evropskih iger, ko je spretno in učinkovito razorožil ukrajinskega tekmeca Igorja Katkova. Premagal ga je z gladkih 4:0.

Uvrščen je višje, a je premagljiv

Če bi del tega pokazal tudi na nedavnem svetovnem prvenstvu, si v prvem krogu ne bi privoščil nepričakovanega poraza in zgodnjega izpada. "Včasih se stvari pač ne izidejo. Plačal sem davek svetovnemu prvenstvu, v Bakuju pa je veliko boljše. Zdaj bom igral proti Avstrijcu, ki je uvrščen višje od mene, a je v vsakem primeru premagljiv. V karieri sva odigrala ogromno tekem, razmerje zmag in porazov pa je izenačeno. Na lestvici sva vedno spadala med 30. in 40. mestom, zdaj pa je Robert med prvih 20, sam pa sem malce padel. To pa še ne pomeni, da ne bi lahko bilo enakovredno," napoveduje Novogoričan, zelo zadovoljen, da bo tudi dvoboj drugega kroga odigral ob 18. uri po azerbajdžanskem času. Če se dan pozna po jutru, mu ta termin zelo ustreza, kar je na lastni koži občutil nemočni ukrajinski tekmec. Najboljši slovenski reprezentant v namiznem tenisu se zato že veseli sredinega izziva.

Če bi premagoval vse ovire do polfinala, bi se v predzadnjem dejanju turnirja najverjetneje srečal s prvim favoritom Nemcem Dmitrijem Ovčarovom (drugi nemški as Timo Boll je zaradi zdravstvenih težav odpovedal nastop), a za zdaj noče razmišljati tako daleč. "Moje misli so namenjene le Avstrijcu, ki je tudi favorit, tako da bo pod pritiskom. Dobro se počutim, prebil sem led, možnosti pa so 50 : 50," je podal oceno, s katero je severnemu sosedu in dobremu znancu napovedal oster boj do zadnje točke.

"Nihče me ne bo prepričal, da je bilo to naključno"

Pomeril se bo z Avstrijcem Robertom Gordosom, ki je v Baku pripotoval skupaj z nesrečnimi avstrijskimi sinhronimi plavalkami, žrtvami divjaškega napada nerazsodnega šoferja avtobusa. Nesreča se je pripetila v neposredni bližini športne vasi, prisostvoval pa ji je tudi Tokič, ki se nerad spominja prizorov in krikov po usodnem trku.

"Ko smo to videli, smo se le prekrižali. Nihče me ne bo prepričal, da je bilo to naključno. O tem imam svoje mnenje. Po tem, ko sem videl posnetke, ne morem zagotovo trditi, da je bila to le nesreča. Grdo se mi zdi, da domačini še niso pripravili nobenega pravega poročila, kaj se je res zgodilo. Čakamo na resnico. Če so res potrdili, da je bil voznik vinjen, mi je to spet čudno, saj se je to v muslimanski državi zgodilo ob deveti uri zjutraj," je obujal neprijetne spomine, z Avstrijci pa se o tem v športni vasi ni veliko pogovarjal.

Severni sosedi so mu le dejali, da naj bi se voznik avtobusa zmotil, tako da je zamenjal pedali in namesto na zavornega stopil na pospeševalnik. "Da gre s takšno hitrostjo v tak ovinek, je res sumljivo," je poudaril izkušeni slovenski zastavonoša na slovesnosti ob odprtju prvih evropskih iger.

Ne spreglejte