Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
19.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 19.05

6 let, 7 mesecev

Čopu in Špiku bron, slalomisti na divjih vodah ostali brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Veslača Luka Špik in Iztok Čop sta Sloveniji znova priveslala bronasto medaljo. Manj uspešni so bili tudi kanuisti Taljat in Božič ter kajakašica Terčeljeva, ki so ostali brez finala.

Olimpijsko umetno jezero Dorney je bilo prizorišče še enega izjemnega uspeha slovenskega športa. Čop in Špik sta dopolnila olimpijski komplet - na olimpijskih igrah v Sydneyju 2000 sta osvojila zlato, v Atenah 2004 pa srebrno odličje. Čop je tako na najlepši možni način zaključil kariero na navečjih tekmovanjih in z žlahtnim bronastim leskom še oplemenitil sloves enega najboljših slovenskih športnikov vseh časov. V olimpijskih vitrinah ima še bron iz leta 1992, prvo olimpijsko medaljo za samostojno državo pa sta si priborila z Denisom Žvegljem. Večkratni svetovni prvak se poslavlja kot velikan svetovnega veslanja.

"Čutim olajšanje ob spodobnem zaključku, a tudi nekaj grenkobe. Ob povsem regularnih pogojih bi bila bolj konkurenčna v boju za zlato. Prepričan pa sem o tem, da bom še danes popolnoma zadovoljen z bronom. Če bi mi ga pred dvema tednoma nekdo ponudil, bi ga brez oklevanja z veseljem vzel," je še ves zadihan po tekmi povedal Čop.

"Sem srečen, a ne popolnoma zadovoljen. Vseskozi smo poudarjali moč vetra in razlike med programi. Če bi bile razmere enakovredne, bi bila bolj odločna v boju za zlato," pa je dodal Luka Špik.

Dvojcu Božič/Taljat in Terčeljevi ni uspelo

Luka Božič in Sašo Taljat v kanuističnem dvojcu se žal nista uvrstila v veliki finale. Čoln jima v polfinalu ni najbolje stekel, na progi pa sta naredila tudi kazenski dotik. Na koncu je to zadostovalo za osmo mesto. V finale se je uvrstilo najboljših šest čolnov. V polfinalu pa se ni izšlo tudi Evi Terčelj, ki je na progi storila preveč napak. Mlada Ljubljančanka je storila kar tri dotike vrat in ostala brez tako željenega finala.

Na olimpijskem tatamiju je nastopila judoistka Ana Velenšek v kategoriji do 78 kg, ki je morala, žal, priznati premoč Poljakinki Darii Pogorzelec in se tako ni uvrstila v osmino finala.

Slovenskih plavalci v londonskem bazenu niso navdušili. Prva se je predstavila Tjaša Oder na 800 m prosto. V drugi skupini je bila tretja, čas 8:41,82 pa je bil žal prepočasen za finale. Peter Mankoč je na 100 metrov delfin v tretji skupini zasedel tretje mesto, tudi njegov čas 52,44 pa je bil prepočasen za napredovanje. Zasedel je končno 19. mesto, za polfinalom pa je zaostal zgolj za osem stotink sekunde. Anja Čarman je bila veliko dlje od polfinala na 200 m hrbtno. Plavala je 2:13,01 in končala na 25. mestu.

Vasilij Žbogar je nadaljeval z jadralskim lovom za slovensko kolajno v finnu. Žbogar po devetem in šestem mestu skupno izgubil eno mesto (tekmovanje se končuje v petek). V četrtek se je podelilo 18 kompletov odličij.

Ne spreglejte