SiolNET. Sportal Olimpizem
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bach optimističen glede gledalcev na olimpijskih tekmah

0,00

termometer

Thomas Bach
Foto: Reuters

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach in japonski premier Jošihide Suga sta si v Tokiu izmenjala pozdrav s pestmi ter se zavezala, da bodo prestavljene olimpijske igre kljub pandemiji v deželi vzhajajočega sonca izpeljali po načrtih. Bach meni, da si bodo OI lahko v živo ogledali tudi navijači.

Bach, ki je v nedeljo prispel v Tokio na štiridnevni obisk prvič po marčevski preložitvi iger, se je obenem tudi prvič pogovoril s Sugo, odkar je ta pred komaj dvema mesecema prevzel funkcijo premierja. Razpravljala sta o ukrepih za izvedbo iger prihodnje poletje v varnih pogojih kljub nedavnemu ponovnemu vzponu koronavirusa v Evropi in ZDA.

Suga je znova poudaril odločenost, da bodo tokijski organizatorji priredili igre, ki so jih morali marca zaradi covidne krize preložiti za leto dni in se bodo po novem začele 23. julija 2021.

"Še naprej spoštujemo zavezo za organizacijo varnih olimpijskih iger, medtem ko tesno sodelujemo z Mokom," je dejal japonski premier.

Odločeni, da olimpijske igre bodo

Bach je samozavesten tudi glede tega, ali si bodo olimpijske boje na Japonskem prihodnje leto lahko ogledali navijači. Kot je zatrdil predsednik Moka novinarjem po srečanju s premierjem, verjame, da bodo na olimpijskih bojih prisotni tudi gledalci.

"Na tem sestanku smo bili popolnoma enotni in odločeni, da bomo olimpijske in paraolimpijske igre Tokio 2020 prihodnje poletje v Tokiu priredili z velikim uspehom," je dejal Bach.

"Skupaj lahko naredimo te olimpijske igre in olimpijski ogenj za vse kot luč na koncu predora," je dodal Bach.

Japonska javnost je ob nedavnem ponovnem vzponu novega koronavirusa v Evropi in ZDA zelo skeptična glede organizacije iger v Tokiu. Tudi Japonska je v soboto poročala o novem rekordu več kot 1.730 novih okužb, ki je že tretji dan zapored dosegel nov vrh.

Raziskava Kyodo News je v nedeljo pokazala, da je približno 84 odstotkov vprašanih izrazilo zaskrbljenost zaradi rekordnega povečanja okužb s koronavirusom na Japonskem.

Bach se bo danes predvidoma sestal tudi z guvernerko Tokia Juriko Koike in s predsednikom lokalnega organizacijskega odbora Joširom Morijem. Z Morijem naj bi pripravila skupno novinarsko konferenco.

V torek bo Bach obiskal olimpijsko vas športnikov in osrednji stadion, glavno prizorišče iger, obenem pa se bo sestal tudi z Mednarodnim paralimpijskim komitejem.

Jernej kruder IFSC WORLD CUP MUNICH Sportal Na seznamu za Moskvo Kruder, Peharc in Lukanova Tokio OI 2021 Sportal Učinkovito cepivo bi lahko poenostavilo organizacijo OI

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin