Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2021,
11.09

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

7

Natisni članek

Pablo Carreno Busta Novak Đoković Tokio 2020

Sobota, 31. 7. 2021, 11.09

2 leti, 8 mesecev

OI TOKIO, TENIŠKI TURNIR

Presenečenje: Đoković ostal brez odličja, nato predal še boj za bron v mešanih parih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

7

Novak Đoković | Novak Đoković je v Tokiu ostal brez odličja. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je v Tokiu ostal brez odličja.

Foto: Guliverimage

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na olimpijskih igrah v Tokiu ostal brez posamičnega olimpijskega odličja. Potem ko je v petkovem polfinalu moral po treh nizih z 1:2 priznati premoč Nemcu Alexandru Zverevu, je danes izgubil še dvoboj za tretje mesto. V obračunu za bron je bil s 6:4, 6:7 (6) in 6:3 boljši Španec Pablo Carreno-Busta. Zatem bi moral nastopiti še na dvoboju za bronasto olimpijsko medaljo v mešanih dvojicah, a je zaradi poškodbe rame odpovedal nastop. Ta gre tako v roke Avstralcema Ashleigh Barty in Johnu Peersu.

Dvoboj za bron v moški konkurenci je trajal dve uri in 49 minut. Španec je dobil prvi niz, v podaljšani igri drugega niza imel že priložnost za zmago, a se je 34-letni Đoković ubranil in dobil podaljšano igro z 8:6.

V tretjem nizu je Carreno-Busta povedel s 3:0 in prednost obdržal vse do končne zmage s 6:3, ko je izkoristil skupno šesto zaključno žogico za zmago in osvojitev bronastega olimpijskega odličja.

Pablo Carreno-Busta je osvojil bronasto odličje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pablo Carreno-Busta je osvojil bronasto odličje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Đoković, ki je letos dobil tako odprto prvenstvo Avstralije in Francije kot Wimbledon, ostaja pri enem olimpijskem odličju, leta 2008 je bil v Pekingu med posamezniki bronast. Četrti je bil tudi leta 2012 v Londonu, ko ga je v boju za bron premagal Argentinec Juan Martin del Potro.

V nedeljskem velikem finalu med posamezniki se bo Zverev meril z Rusom Karenom Hačanovim.

Odpovedal nastop v mešanih dvojicah

Danes bi moral Srb odigrati še en obračun za bron, in sicer bi se moral v paru z Nino Stojanović boriti za bron v konkurenci mešanih parov. A kot so po porazu s Špancem sporočili iz Mednarodne teniške zveze je, zaradi poškodbe leve rame na tekmi, ki bi se morala začeti ob 12. uri, trenutno prvi igralec na lestvici ATP, nastop odpovedal. V domovino se tako vrača brez osvojenega olimpijskega odličja. Bron je tako pripadel Avstralcema Ashleigh Barty in Johnu Peersu.

Vseeno pa 34-letnik ni opustil sanj o novi olimpijski medalji - z doslej svojih štirih olimpijskih iger ima eno bronasto iz Pekinga leta 2008 - in obljublja, da bo poskusil ponovno čez tri leta. "Žal mi je, da nisem osvojil medalje za svojo državo," je njegove besede povzela britanska tiskovna agencija PA Media.

"Žal mi je tudi zaradi Nine, da nisva šla na igrišče, a telo mi je enostavno odpovedalo, igral sem ob zdravilih, nenormalnih bolečinah in izčrpanosti," je dejal Đoković. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Žal mi je tudi zaradi Nine, da nisva šla na igrišče, a telo mi je enostavno odpovedalo, igral sem ob zdravilih, nenormalnih bolečinah in izčrpanosti," je dejal Đoković. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Priložnost sem izgubil tako pri dvojicah kot individualno. Včeraj in danes nisem uspel, raven tenisa je padla, tudi zaradi izčrpanosti, psihično in fizično," je dodal. Vseeno pa ne obžaluje, da je prišel na olimpijske igre: "Vem, da se bom vrnil. Poskušal bom nadaljevati na olimpijskih igrah v Parizu. Boril se bom za to, da bo moja država osvojila medalje in žal mi je, da sem razočaral veliko ljubiteljev športa v moji državi, ampak to je šport."

S petkovim porazom proti Zverevu se je končal tudi njegov pohod na zlati slam, kot svoj naslednji cilj pa je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug danes v Tokiu izpostavil sodelovanje na odprtem prvenstvu ZDA, ki se začne 30. avgusta. Upa, da ga od tega ne bodo odvrnile poškodbe, ki jih je več, ne le ena, kot je pojasnil. "Žal mi je tudi zaradi Nine, da nisva šla na igrišče, a telo mi je enostavno odpovedalo, igral sem ob zdravilih, nenormalnih bolečinah in izčrpanosti," je razočarano dodal srbski teniški as.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Velik šok za Đokovića, ki ostaja brez zlate olimpijske medalje
Casper Ruud
Sportal Ruud v Kitzbühlu v tretjem finalu v treh tednih
Ne spreglejte