Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 4. 2021,
11.46

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Odbojkarska zveza Slovenije

Torek, 20. 4. 2021, 11.46

3 leta

Slovenski odbojkarji v ligi narodov tudi prihodnje leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Slovenska odbojkarska reprezentanca kv za OI Berlin | Slovenski odbojkarji bodo v ligi narodov igrali tudi prihodnje leto. | Foto CEV

Slovenski odbojkarji bodo v ligi narodov igrali tudi prihodnje leto.

Foto: CEV

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je zaradi razmer v zvezi s pandemijo novega koronavirusa odpovedala letošnji pokal challenger. Posledično bo slovenska moška reprezentanca tudi v letu 2022 zagotovo igrala v ligi narodov, je v izjavi za javnost sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Turnirjev pokala challenger na Portugalskem in Hrvaškem, na katerih bi si najboljša moška in ženska reprezentanca zagotovili uvrstitev v elitno ligo narodov, letos ne bo. Krovna odbojkarska organizacija se je za to potezo odločila v soglasju z obema organizatorjema, kot razlog pa navedla težave posameznih udeleženk turnirjev pri potovanjih in pandemijo covida-19.

Vseh 32 reprezentanc, po 16 moških in ženskih, ki bodo na medsebojnih obračunih v okviru letošnje lige narodov tekmovali med 25. majem in 23. junijem v italijanskem Riminiju, si je tako že zagotovilo nastop v tem elitnem tekmovanju prihodnje leto. Nobena od reprezentanc namreč ne bo izpadla iz tekmovanja.

Slovenske odbojkarje tako v prihodnjem letu čaka pestra sezona, saj bodo ob ligi narodov igrali tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

Obenem so s sedeža FIVB še sporočili, da so pravila sestave ekip za letošnjo ligo narodov nekoliko spremenjena. FIVB je popustila pritiskom nekaterih zvez in sprejela odločitev, da lahko posamezna reprezentanca pred začetkom druge polovice tekmovanja, torej do 6. junija, zamenja šest igralcev. Nekateri reprezentanti bodo tako po napornih klubskih sezonah dobili več počitka in se svojim ekipam v mehurčku priključili kasneje.

Ne spreglejte