Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 6. 2016,
18.04

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Filottrano slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Lana Ščuka

Torek, 14. 6. 2016, 18.04

7 let, 10 mesecev

Lana Ščuka nova članica ekipe Filottrano

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Slovenska odbojkarica Lana Ščuka je nova članica italijanske ekipe Filottrano. Gre za drugoligaša, kjer bo imela ena najobetavnejših slovenskih sprejemalk vodilno vlogo.

Mlada 19-letna Ljubljančanka je v italijanski ekipi debitirala že v lanski sezoni pri zvezdniški Lui Jo Modeni. V rednem delu in končnici je skupaj zbrala 17 nastopov, zdaj pa odhaja v drugo ligo, kjer jo čaka odličen preizkus, saj jo novi delodajalec omenja kot vodilno igralko kluba. "Predstavljamo svoj prvi hit," so zapisali na svoji uradni strani, kar dokazuje, da bodo na slovensko odbojkarico resno računali.

Vesela za izkušnjo pri Modeni

"Mislim, da je Filottrano zame odlična izbira," pravi Lana, ki se je pred dnevi vrnila iz Grčije, kjer je s slovensko člansko izbrano vrsto v evropski ligi dosegla še šesto zmago in zanesljivo osvojila prvo mesto v skupini C. "Izkušnja pri Modeni mi je le koristila. To je bila moja prva izkušnja v tujini in mislim, da mi je šlo kar dobro. Igrala sem več, kot sem pričakovala. Tudi italijanska A2 je zelo močna in idealna za moj razvoj. Zelo sem motivirana, dala bom vse od sebe, da ekipi pomagam na najboljši mogoč način," je še za uradno spletno stran povedala slovenska reprezentantka.

Lipicerjeva: Njen razvoj mora biti jasno postavljen

"Za Lano smo iskali ekipo, kjer bo raven igre in lige malo nad njeno ravnijo, vendar bo njena liderska osebnost še zmeraj prišla do izraza. Ekipa Filottrana je med tremi kandidati za uvrstitev v prvo ligo. Cilj v ligi in pokalu je torej jasno postavljen, tako da bo tudi pritisk prisoten. Njen razvoj mora biti jasno postavljen in mislim, da smo na pravi poti. V treh ali štirih letih bomo to lahko ocenili," je prestop komentirala tudi Lanina predstavnica in ena najuspešnejših slovenskih odbojkaric Tina Lipicer Samec.

Kariera Lane Ščuka:

2011-2013 Vital Ljubljana
2013-2015 Calcit Volleyball
2015/16 Lui Jo Modena
2016 Filottrano

Ne spreglejte