Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
16.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Tifanny Pereira de Abreu

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 16.26

6 let, 7 mesecev

Dekleta, pozor: prej Rodrigo, zdaj Tiffany že ob debiju preluknjala parket

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Tiffany | Foto printscreen

Foto: printscreen

V ženski odbojkarski italijanski drugi ligi je v nedeljo za ekipo Palmi debitirala Brazilka Tiffany Pereira da Abreu in pri zmagi svoje ekipe dosegla 28 točk. Kljub izjemnemu točkovnemu izkupičku vse skupaj ne bi bilo deležno tolikšne pozornosti, če ne bi bila Brazilka včasih Brazilec.

Rodrigo, zdaj Tiffany, se je pred leti odločil za spremembo spola, a tudi po njej ostal zagrizen odbojkar. Še do pred krakim je igral v belgijski moški drugi ligi, zdaj, ko mu je Mednarodna odbojkarska organizacija (FIVB) prižgala zeleno luč, pa je podpisal pogodbo z žensko ekipo Palmi in že ob debiju zablestel.

Čeprav ima Tiffany še vedno zelo mišičasto telo, lahko rečemo, da ne spominja več na moškega. Vsaj ne na prvi pogled, so pa njeno moč občutile odbojkarice Trentina, ki so dobile prvi niz. A ko je trener Giangrossi Pasqualino v igro poslal Tiffany, se je vse nagnilo na stran Palmija, ki je na koncu zmagal s 3:1 v nizih.

Zaradi hormonov za polovico manjša moč in odriv

Tiffany pravi, da so jo soigralke pri Palmiju zelo lepo sprejele. | Foto: Printscreen Zimbio Tiffany pravi, da so jo soigralke pri Palmiju zelo lepo sprejele. Foto: Printscreen Zimbio "Dekleta so me izjemno lepo sprejela, obravnavajo me kot sestro. Raven igre v Italiji je zelo visoka, zato bom morala trdo trenirati, da bom dosegla te standarde," je v intervjuju za Gazetto dello Sport povedala prva igralka po zmagi nad Trentinom. Brazilka je v intervjuju za atv.be pred časom povedala, da ima po operaciji in jemanju ženskih hormonov za polovico manjši odriv in za polovico manj prodoren udarec.

Palmi je v 19. krogu prvenstva dosegel šele osmo zmaga in zaseda šele deveto mesto. Na prvem mestu je ekipa Lardini Filottrano, v dresu katere blesti tudi slovenska reprezentantka Lana Ščuka. V povprečju mlada Slovenka dosega kar 15 točk na tekmo in je ena izmed najboljših igralk v drugi italijanski ligi.

Kako je bilo, ko je Tiffany igrala še s fanti v drugi belgijski ligi, si lahko pogledate v tem prispevku.

Čeprav je v pravilniku jasno zapisano, da transseksualci lahko nastopajo v ženskih ekipah, vas vseeno sprašujemo - ima Tiffany po vašem mnenju prednost pred preostalimi dekleti?

  • Da.
    95,00 %
    114 glasov
  • Ne.
    5,00 %
    6 glasov
Oddanih 120 glasov

 

 

Ne spreglejte