Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
20.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2013, 20.36

8 let

Zmeda: Bale za Otočane najdražji vseh časov, za Špance tik za Ronaldom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Praktično celotni prestopni rok je Tottenham zavlačeval pri prestopu Garetha Bala v Real Madrid. Kluba sta dan pred koncem prestopnega roka le potrdila dogovor. Kakšen, za zdaj ni povsem znano.

Omenjalo se je, da bo Gareth Bale presegel rekord Cristiana Ronalda, ki je leta 2009 za 94 milijonov evrov iz Manchester Uniteda prestopil v Real Madrid. Nastopila je zmeda, saj je znesek, ki ga bo v klubski blagajni zaradi odmevnega prestopa pozdravil španski velikan, v tem trenutku še skrivnost. Otoški mediji poročajo o tem, da je postal novi svetovni rekorder in kot prvi presegel čarobno mejo trimestne milijonske številke, španski ga na večni lestvici uvrščajo na drugo mesto, tik pod Ronalda. Kdo ima prav? Če je Real Madrid pod vodstvom Florentina Pereza dobil Bala za 91 milijonov evrov, tako denimo poročata španska časnika Marca in El Mundo, gre za drugi največji prestop v svetu nogometa. Če pa bi obveljajo pri vsotah, ki jih navajajo nekateri otoški mediji, med njimi tudi BBC, potem lahko pozdravimo novega svetovnega rekorderja. Omenja se namreč vrtoglavi znesek v višini okroglih stotih milijonov evrov (85,3 milijonov funtov), a tudi dodaja, da naj bi Real javnost namenoma zavedel z manjšo številko od dejanske. Vse z namenom, da bi prvi strelec belih baletnikov Ronaldo ostal prvi na večni lestvici najdražjih prestopov vseh časov.

Uradno so prestop že potrdili pri Tottenhamu. Najprej na klubskem twitterju, nato pa tudi prek trenerja Tottenhama. "Gareth je izjemen igralec, pridružil se bo madridskemu Realu. Želimo mu vse najboljše," je po porazu na mestnem derbiju proti Arsenalu dejal Andre Villas-Boas. Tudi na klubski strani Reala so se ponosno oglasili po opravljenem prestopu. "Gareth Bale je novi igralec Real Madrida. Dobili smo enega najboljših nogometašev," se glasi sporočilo na klubski strani.

Bale: Veselim se novega poglavja

Oglasil pa se je tudi novi zvezdnik Real Madrida, ki naj bi podpisal šestletno pogodbo. "Pri Tottenhamu sem preživel šest srečnih let, zdaj pa je napočil pravi trenutek, da zapustim klub. Imeli smo precej zanimivih trenutkov v teh letih in užival sem v vsaki minuti. Hvala vsem v klubu, posebej navijačem, ki upam, da razumejo to priložnost. Ne vem, če je kdaj dober trenutek za odhod iz kluba, v katerem se počutiš dobro, in kjer sem verjetno pokazal najboljši nogomet v svoji karieri. Vem, da mnogi ob prestopu pravijo, da so o tem sanjali. Meni pa so se res izpolnile sanje. Vem, da ne bi igral na tej ravni, če ne bi bilo Southamptona in Tottenhama, ki sta mi stala ob strani in me podpirala. Tottenham bo vedno v mojem srcu. Veselim se novega poglavja v svoji karieri ter igranja za Real Madrid," je dejal Valižan.

Štiriindvajsetletni krilni nogometaš je kariero začel pri Southamptonu, leta 2007 pa je prestopil k Tottenhamu. Pri kraljevem klubu je že pred dnevi opravil zdravniški pregled, nosil pa bo dres s številko 11. Na štadionu Santiago Bernabeu naj bi ga predstavili danes ob 13. uri in si obetajo prihoda velikega števila navijačev.

Ne spreglejte