Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2008,
13.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 4. 2008, 13.31

8 let, 5 mesecev

Žinko: Kmalu me boste videli na klopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Domžalčani so vse bližje ubranitvi naslova državnih prvakov, vse bližje pa je tudi povratek enega njihovih najboljših mož Luke Žinka, ki je že začel z resnejšo vadbo.

Najprej se ozrimo v preteklost in se spomnimo, kako je do neugodne poškodbe sploh prišlo. V začetku februarja je na treningu, le dan po vrnitvi z reprezentančne tekme proti Švici, nekoliko čudno stopil in kot se je kasneje izkazalo tudi zlomil levo nogo oz. levo fibulo. Govorilo se je, da naj bi se na zelenice vrnil čez približno dva meseca, a se je vse skupaj nekoliko zavleklo.

Odvisno od počutja

Kljub temu pa je najpomembneje, da se 24-letni Ljubljančan sedaj dobro počuti in že razmišlja, kdaj bo ponovno oblekel dres s številko 23. "Pred kratkim sem začel trenirati z ekipo. Predvsem z igralci, ki niso igrali, bom poizkušal tudi počasi delati z žogo. Drugače pa tečem in nabiram kondicijo že dva tedna, zato upam, da se bom že kmalu vrnil na travnate površine. Kdaj? Mislim, da v nekaj manj kot dva tedna. Upam, da me boste v bližnji prihodnosti že videli na klopi, odvisno pa bo od počutja na naslednjih treningih," razmišlja Luka Žinko, ki bi si ga trener Slaviša Stojanovič po ne preveč bleščeči formi svojih nogometašev še kako želel videti v moštvo.

Bolečino se da zdržati

Žinko bo v levi nogi še nekaj časa nosil železno ploščico, še vedno pa čuti nekaj bolečin, a kot pravi sam … "Nič kaj takega, da se zdržati." Upajmo, da bomo slovenskega reprezentanta kmalu videli tam, kjer je blestel v prvem delu sezone.

Državne prvake že v sredo čaka pomemben obračun v polfinalu pokala, ko bodo skušali izničiti minimalno prednost Maribora iz tekme na Ptuju in se prvič v zgodovini kluba uvrstiti v finale tega tekmovanja.

Ne spreglejte