Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nik Omladič Olimpija

Torek, 23. 7. 2013, 21.38

8 let

Žilina ni več neznanka, Omladič opozarjajo na pametno igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Olimpiji se ne glede na slabši začetek sezone in očitke uprave kluba, namenjene vodstvu slovenske lige, igralci in strokovno vodstvo precej zbrano pripravljajo na povratno tekmo z Žilino.

Po torkovem treningu so igralci Olimpije opravili zadnji trening pred odhodom na Slovaško, kamor so prispeli v večernih urah. Prva tekma z Žilino je pokazala, da se forma vzpenja, vendar se je v Kopru spet videla neučinkovitost. Predsednik kluba, Izet Rastoder, je dan po tekmi namenil nekaj krepkih besed na slabo sojenju in delovanju krovne organizacije, vendar tovrstne stvari, kot kaže, ne vplivajo preveč na igralce, ki so z mislimi le pri obračunu na Slovaškem, kjer bodo v četrtek branili prednost (3:1) s prve tekme.

Z remijem na Bonifiki se ne obremenjujejo, osredotočeni so na tekmo z Žilino. "Tekma v Kopru je za nami. Dobro smo pripravljeni na Žilino. Njen slog igre smo spoznali že na prvi tekmi, zato neznank ni," je po treningu povedal Nik Omladič. Olimpija je na prvi tekmi prikazala zelo dobro igro, vendar je mogoče na povratnem obračunu proti slovaškemu pokalnemu podprvaku pričakovati bolj previdno postavitev in igro. "Lahko igramo bolje, vendar se ne bomo zaletavali v napad. Seveda bodo domačini bolj napadali, mi pa moramo igrati pametno. Pomembno je še, da ne dobimo gola v prvem polčasu in da poskušamo izvesti tudi nekaj napadalnih akcij," je dejal krilni nogometaš.

Trifkovič: Ne gremo se le branit

Na kar 600 kilometrov dolgo pot ni odpotoval Antonio Delamea Mlinar, ki so ga izključili na prvi tekmi, preostali nogometaši so pripravljeni za tekmo, največ dvomov je glede pripravljenosti Damjana Trifkoviča. Razlog je oteklina na gležnju, ki jo je dobil po tekmi s Koprom. Če ne bo pripravljen, naj bi njegovo vlogo prevzel Gabriel Eteme, ki je v zeleno-belem dresu debitiral prav na tekmi s Žilino, zelo dober vtis pa je naredil na Bonifiki. "V Žilino se ne gremo le branit, ampak bomo poskušali storiti vse, da tekmo dobimo. Šteje seveda le to, da se uvrstimo naprej. Vse izhaja iz zvezne vrste, kjer povežemo igro in obranimo gol, a bodo morali biti vsi akterji pri stvari," je dejal Trifkovič.

V kader Olimpije se vračata Matic Fink in Brazilec William Franklin Vicente, ki bosta okrepila predvsem ofenzivne bočne položaje.

Ne spreglejte