Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2009,
8.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 10. 2. 2009, 8.45

8 let, 5 mesecev

Zildžović: Obstati v ligi in ustvarjati moštvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pri Ptujčanih je pred nadaljevanjem prvenstva prišlo do precejšnjih sprememb. Labod Drava ima tudi novega trenerja, ki počasni že spoznava ekipo.

Slabi rezultati so botrovali spremembam tudi na trenerskem stolčku, kjer je Ljubinka Drulovića po le pol sezone zamenjal Adnan Zildžović. Kako je trener zadovoljen z dosedanjim potekom priprav? "Zelo sem zadovoljen. Tudi okrepili smo se na pozicijah na katerih sem načrtoval. Odigrali smo tudi pet pripravljalnih srečanj, na štirih smo zmagali (Muro, Šentjur, Dravinjo, Šmartno), enkrat pa remizirali (Leoben). V Medulinu bomo opravili še 10 dnevne priprave in odigrali tri srečanja z moštvi Sloboda Tuzla, Pula in Lokomotiva Zagreb. Sedemnajstega februarja se vračamo na Ptuj in kmalu nas bo čakal obračun z Mariborom," je uvodoma dejal Zildžović, ki je priprave z ekipo načrtoval tudi na Pagu, vendar so se morali zaradi nemogočih vremenskih pogojev še isti dan vrniti in začrtano delo opraviti na Ptuju.

Kar sedem novincev

Ptujčane je okrepilo sedem nogometašev Senad Tiganj, Aleš Čeh, Da Silva, Tonči Žilić, ki ima izkušnje iz italijanske lige, ko je bil še član Verone, Siene, igral pa je tudi za Hajduk, Zagreb in Šibenik. Med prišleki pa so še Saša Lalović, Nemanja Jozič in Dano Bartoš, ki je prišel iz avstrijskega Rapida. Odšel je Xavier, Grbec in Mandič bosta posojena v Aluminij, v kadru ni več Nenada Đakovića, na izhodnih vratih pa je Denis Halilović.

Osmo mesto ni pozicija s katero bi bili Ptujčani zadovoljni, za sedmim Rudarjem pa zaostajajo že za šest točk: "Skušali si bomo zagotoviti obstanek v ligi in obenem tudi ustvarjati moštvo za naslednje dve tri leta. Glede na trenutni položaj na lestvici sem prepričan, da se bomo povzpeli za eno do dve mesti," pravi 39-letni trener.

Igralcev s privilegiji ne bo

Sedaj že počasi lahko oceni tudi igralce in je morda že izoblikovana udarna enajsterica? "Dana enajsterica bo odvisna od trenutne forme igralcev in njihovega odnosa do dela. Vseh 23 nogometašev se lahko nadeja, da bo začelo v udarni enajsterici. Delo in odnos je edina pot do prvih enajst. Igralcev s privilegiji ne bo."

Kakšen slog igre bodo gojili? "Igro, ki bi si jo želel videti, gre pričakovati v naslednjih šestih mesecih, čez noč se ne da narediti nič. Zagotavljam, da se bo sedanje moštvo borilo na vsakem milimetru igrišča. Glede na kakovost zasedbe bomo izpolnili vse cilje upravnega odbora, seveda tudi s pomočjo naših navijačev, ki bodo prepoznali novo filozofijo Drave, ki bo slonela na brezkompromisni borbi. Gojim tudi napadalno igro, ki mora biti disciplinirana in bo obenem tudi všečna za navijače."

V ligi ni slabe ekipe

Motivacija na prvi tekmi v nadaljevanju prvenstva ne bi smela predstavljati težav, saj bo prvi tekmec Maribor. "Veselim se tega debija in pravega nogometnega vzdušja. Kljub temu, da je Maribor prvi na lestvici in so trenutno najboljše moštvo v ligi, na pot ne bomo odšli z belo zastavo, ampak bomo naredili vse, da presenetimo favoriziranega domačina. Naloga bo težka, a sem prepričan, da je s kančkom sreče tudi izvedljiva. Vendar nasprotnika spoštujemo. Treba je odigrati še šestnajst tekem in šli bomo iz tekme v tekmo, stopničko po stopničko. Vsako tekmo bomo šli na zmago. V prvi ligi ni slabe ekipe, z izjemo Maribora so ostali zelo izenačeni in s pravim odnosom je možno premagati vsakogar na vsakem igrišču," je še povedal trener Ptujčanov.

Ne spreglejte