Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 5. 2014,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Atletico Madrid Real Madrid Barcelona Diego Simeone Sergio Ramos

Ponedeljek, 12. 5. 2014, 12.54

8 let

Zakaj se lahko Atletico in Real tolčeta po glavi?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če bi Atletico v nedeljo premagal Malago, kar je bilo pričakovati, bi si že zagotovil španski naslov. A je ni, s tem pa Barceloni kljub njenemu novemu spodrsljaju podaril novo priložnost za lovoriko.

Vodilni Atletico bo še dolgo objokoval zamujeno priložnost. Imel je vse na pladnju, Real in Barcelona se z gostovanj nista vrnila s polnim točkovnim paketom, na razprodanem Vicente Calderonu pa je gostil Malago. Navijači so bili na trnih, pričakovala se je zmaga, s katero bi si rdeče-beli zagotovili naslov že pred zadnjim krogom, ki bi se lahko zaradi gostovanja v Barceloni izkazal za skrajno stresnega.

A gostje iz Andaluzije se niso dali. Na čelu z odličnim vratarjem so preprečili, da bi se Simeonejeva četa dotaknila nebes. Ostalo je pri 1:1 in grenkem spoznanju, da bo prvaka podal težko pričakovani derbi na štadionu Camp Nou.

"Karkoli se zgodi, bom ostal ponosen na ekipo. Zdaj nas čakata še tekmi v Barceloni in Lizboni. To bosta dva finalna dvoboja, ki bosta odločila, kakšna bo naša sedanjost, ne bosta pa spreminjala zgodovine," ostaja miren Diego Simeone. Zaveda se, da so njegovi varovanci ponudili vse, kar so v danih razmerah lahko, sezono pa bodo odločali v Barceloni in Lizboni.

Takrat bo verjetno lahko nastopil tudi Diego Costa, ki je proti Malagi počival, napad Atletica pa ga je zelo pogrešal.

Alves: Zdaj lahko dokažemo, da si zaslužimo naslov

Tako zanimive zgodbe lahko včasih piše le nogomet. Kdo bi si mislil, da bo trem španskim velikanom, ki so v la ligi razred ali dva pred vsem, spodrsnilo tudi v predzadnjem krogu, ko točke štejejo dvojno? Atletico je zapravil zelo mikavno priložnost za naslov prvaka, a ni bil edini. Brez zmage sta ostala tudi Barcelona, ki jo je remi rdeče-belih ohranil pri življenju, ter madridski Real. Katalonci so neuspešno naskakovali vrata Elcheja, ostalo je pri 0:0, nato pa so za spodbudne novice o razpletu prvenstva poskrbele novice o remiju med Atleticom in Malago. "V tej sezoni se je dogajalo marsikaj, a smo dobili še eno možnost, da postanemo prvaki. Zdaj lahko dokažemo, da si zaslužimo španski naslov," poudarja Daniel Alves. Brazilec po koncu sezone odhaja v Pariz. Premamili so ga katarski dolarji, v Franciji bo združil moči s številnimi rojaki, ki sestavljajo obrambo PSG. Prihodnji konec tedna ga čaka pomembno srečanje s številnimi Brazilci, ki igrajo pomembno vlogo pri Atleticu, a začuda niso končali na seznamu kandidatov za SP 2014. To pa bo dvoboj, ki bo odločil španskega prvaka.

Trenerja Gerarda Martina, ki se po tej sezoni poslavlja od Katalonije, lahko skrbi podatek, da prvi strelec Lionel Messi težko prebija obrambo Atletica, saj se na petih tekmah v tej sezoni še ni vpisal med strelce. Barcelona je dosegla le dva gola, oba sta delo Neymarja. Če bi Brazilec odločil še derbi proti Atleticu, bi v trenutku odplačal ogromno milijonov, ki jih je v njegov prihod vložilo vodstvo kluba.

Ramos: Domov smo se vrnili razočarani

Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Pregovor ne velja vsakič, bi pa prišel v poštev v napeti končnici španskega prvenstva, če madridski Real v Vigu ne bi zaigral z zdesetkano postavo ter dovolil Celti, da premaga bele baletnike z 2:0. Carlo Ancelotti je v nedeljo spočil številne prvokategornike (Ronaldo, Bale, Modrić, Di Maria, Benzema, Pepe …), nemški povratnik Sami Khedira pa ni prinesle rezultatskega uspeha. Zdaj se postavlja vprašanje, kaj bi naredil trener Reala, če bi prej vedel, da bo isti dan spodrsnilo tudi osrednjima tekmecema za španski naslov.

Če bi Real premagal Celto, bi ostal v igri za naslov, tako pa se bo moral na koncu zadovoljiti le s tretjim mestom. "Domov smo se vrnili razočarani. Zapravili smo neponovljivo priložnost, da bi se vmešali v boj za naslov. Nogomet je pač takšen, da si enkrat pri vrhu, drugič pa na dnu. Ta Real je zmožen vsega, zdaj pa moramo ostati samokritični in razmišljati le o finalu lige prvakov," sporoča Sergio Ramos, ki že komaj čaka 24. maj, ko lahko Real desetič osvoji evropsko krono.

Real je izgubil v Galiciji, premagal ga je klub, ki ga vodi največji kandidat za trenerja Barcelone v prihodnji sezoni. To je Luis Enrique, nekdanji španski reprezentant in eden zadnjih velikanov, ki so se v karieri odločili za selitev iz Madrida v Katalonijo.

Če bodo Katalonci prvaki, se mu lahko zahvalijo z velikim poklonom, čeprav je imel zaradi zdesetkanega Reala olajšano pot do treh točk. Konec tedna bo na Pirenejskem polotoku še zelo zanimivo …

Ne spreglejte