Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 8. 2014,
15.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Ante Šimundža

Petek, 8. 8. 2014, 15.05

7 let, 12 mesecev

Zahović sporoča Celticu: Nadvlada nad zelenimi se nadaljuje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborčani se bodo za veliko nagrado, vredno 8,6 milijona evrov, potegovali s škotskimi prvaki. ''Odločali bodo milimetri, potrebna bo sreča,'' pred obračunoma s Celticom napoveduje Zlatko Zahović.

Maribor se je po dveh skalpih, ko sta njegovo moč izkusila prvaka BiH in Izraela, močno približal sanjskemu cilju, uvrstitvi v ligo prvakov. Zdaj ga čakata dvoboja s Celticom, škotskim prvakom, ki se je po ponesrečenih predstavah proti Legii že pripravljal na izziv v ligi Europa, a ga je med žive vrnila nedopustna napaka Poljakov in administrativna zmaga.

Marsikdo bi po rezultatih med Celticom in Legio (1:4 in 0:2) sklepal, da predstavlja škotski prvak zelo ugoden žreb za vijolice. Športni direktor je bolj previden, čeprav med vrsticami daje vedeti, da ga spremlja dober občutek in bi se Mariborčani lahko po 15 letih končno dokopali prestižne lige prvakov.

''Celtic je eden najstarejših klubov na svetu. Ima veliko tradicijo, škotski nogomet pa trenutno ni v idealnem stanju. V prvenstvu ni največjega rivala (Glasgow Rangers, op. p,.), s tem pa izgublja tudi Celtic. Ima pa ekipo z bogato zgodovino in izkušenimi igralci za takšne tekme. Ne bo lahko, a so nekateri dejavniki v našo korist. Če se malce pošalim, so barve njihovih dresov dovolj zgovorne. Nadvlada nad zeleno barvo je pri nas vedno bila in vedno bo. Sem optimist,'' se je Zlatko Zahović dotaknil značilnih zeleno-belih dresov Celtica, ki spominjajo na udarni barvi ljubljanske Olimpije, večnega slovenskega tekmeca.

Da se zeleno-belim v zadnjem času v Ljudskem vrtu ne piše nič dobrega, je poleg Olimpije v skupinskem delu lige Europa na lastni koži občutil tudi Panathinaikos (0:3), še eden izmed velikanov, ki prisega na zeleno barvo. Podobno kot Celtic je tudi PAO bleda senca nekdanje veličine kluba, ko je bil bližje evropski eliti.

Celtic si zasluži vse spoštovanje

Celtic je znan po izjemni podpori navijačev, ki brez težav napolni ogromen štadion Celtic Park. ''Je klub s tradicijo in ogromnim številom navijačev, ki mu stojijo ob strani. Zasluži si vse spoštovanje. Naredili bomo vse, da se dobro pripravimo na tekmi in na njih iztržimo pozitiven rezultat,'' je obljubil Ante Šimundža, ki je v vlogi pomočnika trenerja (takrat je vijolice vodil Darko Milanič. op. p.) z Mariborom že dvakrat gostoval na Škotskem in se obakrat vrnil dobre volje. Maribor je izločil Hibernian, nato pa senzacionalno še Glasgow Rangers. ''Res pa je tudi, da smo pred tem enkrat že izpadli proti Rangersu. Prihajata tekmi, na katerih bodo odločale malenkosti. A Maribor ima konkurenčno ekipo, v to sem prepričan. Odločali bodo milimetri, včasih tudi malce sreče. Po vseh analizah je realno, da vloga favorita pripada Celticu, a smo zelo samozavestni. Samozavest nam vliva ekipa,'' je pojasnil Zahović ter zanikal, da bi se Mariborčani pred tekmama s Celticom dodatno okrepili.

Meni, da bi bilo to neodgovorno, saj je preprosto na voljo premalo časa, da bi se dovolj dobro ujeli s soigralci. Nikakor noče ponoviti napake Maccabija, ki se je pred mariborskim izzivom okrepilo, a novinci niso znali najti pravega ritma.

Mariborčani uživajo v vzdušju, ki vlada na škotskih štadionih

Navijače Celtica občuduje cel svet, izjema ni tudi trener slovenskih prvakov: ''Vemo, kakšno vzdušje lahko ustvarijo njihovi navijači. Na obeh tekmah Maribora na Škotskem (Edinburgh in Glasgow, op. p.) je bilo vzdušje pravo nogometno. A mi v takem uživamo. Ljudski vrt nam daje dodatno energijo, ki jo bomo skušali unovčiti. Smo zelo ambiciozni,'' sporoča Šimundža. Cilj je jasen. Mariborčani so prišli tako daleč ter računajo na tako močen kader, da se s tem, kar so napravili do zdaj, ne bi mogli zadovoljiti. Gredo po glavno nagrado. Po keltski zaklad, ki se bo lesketal 26. avgusta sredi Glasgowa. Pred tremi leti so slovenski prvaki že pokazali, da se kultnih objektov na Škotskem prav nič ne bojijo. Sploh, če naletijo na zeleno-belo barvo …

Ne spreglejte