Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2008,
15.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2008, 15.47

8 let, 5 mesecev

Zahora: Prepričan sem, da bomo na koncu prvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po porazu na prvi polfinalni tekmi slovenskega pokala čaka Domžalčane zelo težka prvenstvena preizkušnja. V 29. krogu PrveLige Telekom Slovenije bodo gostovali v Kopru.

Na Bonifiki se nam v soboto obeta derbi kroga med vodilnimi Domžalami in Koprom, ki na drugem mestu osem krogov pred koncem zaostaja za šest točk. Za državne prvake je tekma na Obali zelo pomembna, saj bi ob morebitni zmagi lahko tekmecem pobegnili na neulovljivo prednost, predvsem s psihološkega vidika. Ob porazu pa bi prednost skopnela na le tri točke, kar bi popestrilo zaključek prvenstva.

"Ta tekma bo nakazala nadaljnji potek prvenstva"

''Približali so se nam na šest točk in sedaj se bomo pomerili med seboj. Ta tekma bo nakazala nadaljnji potek prvenstva. Če zmagamo, se bomo ponovno odlepili na devet točk in verjamem, da bomo potem mirno do konca pripeljali prvenstvo. Če ne uspemo zmagati, bomo morali stvari reševati na naslednjih tekmah, vendar sem popolnoma prepričan, da bomo na koncu prvi. To pa nam bo uspelo le v primeru, če bomo pravi in ne bomo igrali tako kot danes,'' pred dvobojem proti nekdanjemu klubu razmišlja najboljši domžalski strelec Dario Zahora.

Treba je stopiti skupaj

Hrvaški napadalec je v nadaljevanju dodal:

''Utrujenost bomo verjetno čutili, vendar so to tako pomembne tekme, da moraš na utrujenost pozabiti. Ne smemo razmišljati o tem, saj ne veš, kdaj se boš ponovno lahko v tako kratkem času naenkrat boril za finale pokala in prvaka Slovenije. Treba je stopiti skupaj in verjamem, da to zmoremo, vendar le pod pogojem, da smo pravi. Težko je najti vzroke za takšna nihanja v naši igri. Zadnji dve tekmi, proti Gorici in Dravi, smo odigrali dobro. Pred tem smo odigrali nekaj slabih tekem in to se je ponovilo tudi proti Mariboru. Moramo gledati pozitivno, saj imamo na lestvici še vedno veliko prednost. Verjamem v našo ekipo. Pride tudi slab dan in vsi se moramo potruditi, da se ne bo ponavljal preveč pogosto,'' je bil izčrpan nogometaš, ki je posojen s strani zagrebškega Dinama.

Stojanovič: Težava ni v utrujenosti, ampak v želji

Zadnji obračun vodilnih ekip lige na Bonifiki je v korist gostov z dvema goloma odločil Janez Aljančič (3:2), ki bo eden glavnih adutov domžalskega trenerja tudi tokrat. ''Ne bi govoril o tem, da je to odločilna tekma. Dejansko vemo, kaj moramo narediti v Kopru in naše misli moramo osredotočiti le na to. Pokazati moramo veliko več kot smo proti Mariboru,'' razmišlja Slaviša Stojanovič, ki kot glavni razlog za slabe predstave njegovega moštva v zadnjem času povezuje z … ''Težava ni v utrujenosti, ampak v želji.''

Številni vprašljivi

Pri ekipi iz mesta ob Kamniški Bistrici bodo znova imeli težave s sestavo začetne enajsterice, saj so vprašljivi Jože Benko, Dražen Žeželj, Tadej Apatič in Darko Zec, zagotovo pa ne bosta nastopila Luka Žinko ter vratar Darko Brljak. Pozitivno pa je, da se po kazni kartonov v postavo vrača še en nekdanji "kanarček", Ivan Knezović.

Derbi kroga in morda celo odločilna tekma sezone v boju za naslov prvaka se bo na štadionu Bonifika začel ob 16.30. V vlogi glavnega sodnik bo Matjaž Bohinc.

Ne spreglejte