Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
7. 7. 2008,
14.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2008, 14.45

8 let, 5 mesecev

Za prestiž, a vseeno na vso moč

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Trenerja in kapetana Domžal in Interblocka, ki se bosta v sredo udarila za prvo lovoriko sezone 2008/09, so na ponedeljkovi novinarski konferenci razkrili načrte pred superpokalom.

Slovenska klubska nogometna sezona 2008/09 se bo uradno pričela v sredo ob 20.45, ko se bosta v Domžalah za superpokal pomerila pokalni prvak minule sezone Interblock in državni prvak Domžale, ki tudi brani lovoriko iz lanskega leta, ko je v superpokalu premagal Koper.

Na sedežu Združenja slovenskih nogometnih prvoligašev so eni izmed glavnih akterjev sredine tekme spregovorili o ciljih in željah pred prvim sodnikovim žvižgom. Prvi je do besede prišel domžalski trener. ''Jasno je, da gre za revialno tekmo, toda šli bomo na vse ali nič. Niti slučajno superpokala ne mislimo vzeti z 'levo roko'. Skušali bomo zmagati. V tej tekmi bo naboj velik, saj gre tako rekoč za lokalni derbi, zato bi nam zmaga pomenila veliko. Nenazadnje pa je tudi jasno, da se bosta ekipi merili za lovoriko. Branimo naslov, zato je cilj jasen. Naredili bomo vse, da premagamo Interblock in z lepo popotnico krenemo v novo sezono. Možnosti so petdesetodstotne za obe ekipi,'' pred tekmo pravi Robert Pevnik.

Videli bodo, kje so

"Priprave smo opravili tako, kot smo si želeli. Dobili smo tudi dve novi okrepitvi, s katerima smo zadovoljni. V novo sezono bomo krenili z velikimi cilji. Že v sredo imamo odlično priložnost, da osvojimo prvo lovoriko. Jasno je, da bo tekma izenačena. Tako kot moj kolega na domžalski strani bi tudi jaz rekel, da imata obe ekipi enaki možnosti za naslov. Tekma je za nas pomembna. Naredili bomo vse, da osvojimo novo lovoriko. Po pokalni iz minule sezone bi bila ta za nas že druga. Po drugi strani bo to tudi generalka pred tekmama 1. kroga kvalifikacij za pokal UEFA, ki nas čakata kmalu. Zdaj bomo videli, kje smo in kako smo delali v času priprav,'' pred tekmo pravi vodja strokovnega štaba Interblocka, Hrvat Dragan Skočić.

Odločala bo dnevna forma

Eno izmed ključnih vlog na igrišču bo imel pri Domžalčanih zagotovo Luka Elsner. ''Trenirali smo dobro, zato že komaj čakamo, da se sezona začne. Sredin superpokal bo lep začetek nove sezone, v kateri bomo imeli, tako kot vselej v zadnjem času, visoke cilje. Imamo ogromno željo, da osvojimo superpokal. Sredina tekma bo pravšnje merilo, da vidimo, kje smo in česa se lahko nadejamo v novi sezoni. Smo zelo motivirani in verjamemo v uspeh,'' je povedal kapetan slovenskih prvakov.

Do besede je prišel tudi kapetan Ljubljančanov Ermin Rakovič, ki je pred odhodom v Spodnjo Šiško branil barve Domžalčanov. ''Nimam veliko za pripomiti. Jasno je, da nam motiva ne bo manjkalo. Igra se za lovoriko, zato želja in borbenost ne bi smeli biti vprašljivi. Tekma bo zagotovo zelo izenačena in zanimiva. Prepričan sem, da ni favorita. Odločala bo dnevna forma,'' je povedal napadalec, ki je bil na zadnji tekmi minule sezone proti Mariboru v prvenstvu izključen in je prejel dve tekmi kazni, ki pa ju bo začel prestajati v prvenstvu. V superpokalu lahko igra.

Kdo je favorit?

Glede na to, da so slovenski prvaki, in tudi po statistiki medsebojnih tekem iz minule sezone (tri zmage in poraz ob pozitivni gol razliki 8:5), so favoriti Domžalčani.

Toda v novi sezoni bodo nastopali v dokaj spremenjeni zasedbi (odšla sta trener Slaviša Stojanovič in najboljši strelec Dario Zahora), medtem ko se je Interblock zgolj še okrepil, zato marsikdo meni, da je tehtnica na strani Ljubljančanov. Odgovor bomo, tako kot vedno, dobili na igrišču...

Ne spreglejte