Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 4. 2014,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Diego Simeone Diego Costa Atletico Madrid

Sreda, 30. 4. 2014, 16.59

8 let

Za londonskim dvonadstropnim avtobusom se skriva finale lige prvakov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lahko Atleticu, največjemu presenečenju sezone, uspe in se prebije tja, kjer ga pred nekaj meseci ni pričakoval prav nihče? Madridčani so prepričani, da lahko.

Sicer brez prednosti, a z zelo dobrim rezultatom so Madridčani pripotovali v London, kjer bodo naskakovali drugi finale najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v svoji zgodovini. Enkrat, leta 1974, so tam že bili. V pokalu državnih prvakov so morali v finalu premoč priznati münchenskemu Bayernu. Da bi natanko tri desetletja pozneje ponovili najsijajnejši evropski uspeh do zdaj, bodo morali preskočiti visoko oviro na Stamford Bridgeu.

Kar so dosegli do zdaj, ni več pomembno

Zelo visoko, v obliki dvonadstropnega avtobusa – zanimivo, ta je ena od glavnih znamenitosti Londona – če uporabimo prispodobo, ki si jo je po zadnji tekmi Chelseaja, ta je konec tedna z zelo obrambno igro premagal Liverpool v angleškem prvenstvu z 2:0, sposodil trener Liverpoolčanov Brendon Rodgers. "Prišli smo zelo daleč, zato smo seveda zelo samozavestni. Vemo, da nas čaka veliko dela. Tekma, ki je pred nami, bo zelo zahtevna, a smo optimisti," pravi glavni avtor nogometnega čudeža iz Madrida, trener Diego Simeone. "To, kar smo dosegli do zdaj, trenutno nima nobene vloge. Zanima nas le tekma v Londonu in nič drugega. Na koncu bo zmagala najboljša ekipa. Če bomo igrali tako, kot znamo, in se bomo trudili po najboljših močeh, nam morda uspe," je dodal.

Stopil je Portugalcu v bran

O delu Joseja Mourinha, ki se je zaradi zelo neatraktivne igre v zadnjih tednih znašel na udaru številnih kritikov, ima sicer dobro mnenje. "Poti do cilja so različne. Nogomet je zanimiv predvsem zato, ker v njem ni absolutne resnice. Poti do uspeha je več. Nekatere ponujajo obrambni, spet druge napadalni nogomet. Pri vsaki moraš biti pri tem, kako igraš, vrhunski. Spoštujem vse. Če bi vsi igrali enako, bi bil nogomet dolgočasen. Na koncu šteje le rezultat," je izkušenemu kolegu v bran stopil Argentinec.

Obeta se težka, živčna tekma

Atletico bo tokrat moral nastopiti brez kapetana Gabija, ki je kaznovan. Nadomestil naj bi ga Mario Suarez. Preostali nogometaši so zdravi in pripravljeni na tekmo življenja, kot so jo poimenovali številni v madridskem taboru. Tudi z naskokom najboljši napadalec Atletica Diego Costa.

"Čaka nas velika, živčna tekma. Uživajmo v njej in igrajmo," je sporočil Brazilec, ki igra za špansko reprezentanco. "To bo drugačna tekma od tiste, ki smo jo odigrali v Madridu. Chelsea se bo moral vesti drugače. Moral bo napasti," je dodal.

Ne spreglejte