Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2009,
15.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 22. 5. 2009, 15.16

8 let, 5 mesecev

Za kranjski škandal 4000 evrov in dve točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zaradi bojkota tekme predzadnjega kroga v 2. SNL kaznovani s 4 tisoč evri in odvzemom dveh točk v prihodnji tekmovalni sezoni.

Medtem ko ljubljanske nogometne zdrahe še zdaleč niso končane, pa je epilog doživela zadnja epizoda. Disciplinski sodnik NZS je še pred tekmo Olimpije in Aluminija sprejel razsodbo zaradi neigranja Ljubljančanov na tekmi 26. kroga 2. SNL v Kranju. Ljubljančani, ki se po ogrevanju niso več vrnili na igrišče, bodo morali plačati 4.000 evrov kazni in večino stroškov organizacije "tekme". Disciplinski sodnik je v sklepu o kazni zapisal, da je bila pri izreku kazni: "upoštevana olajševalna okoliščina glede predkaznovanosti, obžalovanja samovoljnega dejanja članske ekipe in dejstvo, da so se za navedeno dejanje opravičili. Upoštevana pa je bila tudi oteževalna okoliščina, saj je šlo za načrtovano, skrajno nešportno dejanje, ki je močno vplivalo na kredibilnost tekmovanja in je v športni javnosti povzročalo razna špekulativna namigovanja."

Hkrati bosta "zmajem" odvzeti še dve točki na začetku tekmovalne sezone 2009/10. Seveda pa bodo precej hujše kazni deležni, če se škandal ponovi tudi v soboto. V tem primeru bi se na klavrn način končala zgodba o spektakularnem pohodu od pete do prve lige, saj bi Olimpija sledila zgledu Bonifike in sezono končala kot suspendirana ekipa. Po zagotovilih vodilnih mož kluba tak scenarij ni možen.

Ne spreglejte