Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 12. 2011,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Real Madrid

Sobota, 10. 12. 2011, 10.24

8 let

Xavi: Real je boljši, a to nič ne pomeni

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Real je boljši, kot je bil lani," se pred "el clasicom", velikim derbijem med Barcelono in Realom, zaveda Pep Guaridiola. "A to še nič ne pomeni," dodaja Xavi. V soboto ob 22.00!

Največjo ligaško tekmo na svetu Real Madrid s tekmo manj in tremi točkami več od Barcelone začenja kot vodilni na lestvici španske "primere". Četa trenerja Joseja Mourinha je odločena, da dokaže, da se razmerje moči letos res nagiba v njihovo stran. Zadnji "el clasico" se je končal z remijem 1:1, Real pa ga je nazadnje zmagal maja 2008. A zdaj ima Real niz 10 zaporednih zmag v ligi oziroma 15 zmag zapored v vseh tekmovanjih. Varovanci Pepa Guardiole letos dobro igrajo doma (osem zmag in 39 golov), a to soboto ob 22.00 se tekma igra na Realovem Santiagu Bernabeu. V gosteh je katalonski ponos to sezono zmagal le dvakrat in zabil le osem golov.

"El clasico" zadnja leta pomeni tudi veliko rivalstvo med Guardiolo in Mourinhom. Pep ima tri zmage, tri remije in en sam poraz – Jose je bil aprila boljši v finalu kraljevega pokala. Sicer pa ima Guardiola na tekmah proti Realu že sedem zmag. Tu je še eno rivalstvo – med najboljšima nogometašema na svetu. Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta trenutno s po 17 doseženimi zadetki najboljša strelca španskega prvenstva. Na "clasicih" je 24-letni Argentinec za zdaj uspešnejši. Na 15 tekmah je zabil 13 golov, med njimi dva lani v polfinalu lige prvakov. Dve leti starejši Portugalec je v mrežo Barcelone na dosedanjih devetih tekmah pospravil le tri žoge.

"V nogometu nikoli ne veš, kako se bo končalo. Dogajajo se presenečanja. A trenutno sem zelo samozavesten, saj smo boljši kot lani," je po tekmi lige prvakov dejal Jose Mourinho, ki pa se ni udeležil novinarske konference Reala pred tekmo z Barcelono. Pep Guardiola pravi, da je tako bolje: "Ne smeva biti midva v središču pozornosti, ampak igralci. Pomembno je le, kaj oni naredijo na zelenici." Nekdanji nogometaš Barcelone priznava, da je tekma pomembnejša zanje: "Ekipa, ki zaostaja v prvenstvo, bolj potrebuje zmago, v soboto bo veliko v igri."

Da je Real prvič po nekaj letih nevarneješi nasprotnik, priznavajo tudi pri Barceloni. "Res je, da so v odlični formi. So nekoliko boljši, a to še nič ne pomeni," zatrjuje Xavi, ki bo na sobotnem "el clasicu" odigral svojo 600. tekmo za Barcelono. "Clasico nima nič s statistiko. Vse se lahko zgodi." Xavijeve besede je ponovil tudi trener Guardiola: "Real je boljši, kot je bil lani. S časom postajajo vse boljši. Tekma bo napeta, moje roke bodo bolj potne kot ponavadi. Če ne bi bile, bi bil to slab znak, saj bi bil to znak predaje."

Ne spreglejte