Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 12.06

8 let

Vijolični prekinili niz porazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v 18. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Celju premagali domače moštvo MIK CM Celje z 2:0 (0:0).

V štajerskem derbiju med domačo celjsko ekipo in Mariborčani je Pinnijeva četa doživela še šesti zaporedni poraz, od tega peti v prvenstvu. Na drugi strani je nogometašem iz Štajerske prestolnice, ki jo je po tednu pretresov vodil stari znanec mariborskega nogometa Branko Horjak, le uspelo prekiniti niz štirih tekem brez zmage.

Gostje so celjsko Areno Petrol zapustili z vzdignjenimi glavami predvsem zaradi dejstva, da so svoje priložnosti znali spremeniti v zadetek, medtem ko to domačim nogometašem ni uspelo. Celjani so svoje velike priložnosti zapravili že v prvem delu, največji osmoljenec pa je bil Pečnik, ki je bil neuspešen kar trikrat. Mariborčani so bili sicer prvi, ki so zapretili, a je Popovič streljal mimo vrat, pri strelu Miheliča z roba kazenskega prostora pa je bil na mestu celjski vratar Šeliga.

Nadaljevanje prvega dela je minil predvsem v znamenju neuspešnosti že omenjenega Pečnika. V 11. minuti je najprej s strelom z osmih metrov namesto gostujoče mreže zadel Brulca, v 27. minuti pa je po še eni lepo podaji Biščana celo povsem zgrešil žogo. da ni bil njegov dan je potrdil še v 36. minuti, ko se je Pečnik po lepo izigrani zadnji obrambni vrsti gostov sam znašel pred vratarjem Ranilovičem, ga preigral, streljal proti praznim vratom, a je Tomažič v zadnjem hipu preprečil zadetek.

Kazen za neizkoriščene priložnosti je sledila v 62. minuti, ko je Križnik v kazenskem prostoru zrušil Čadikovskega, Mihelič pa je bil neomajen pri izvajanju najstrožje kazni. V 70. minuti so Mariborčani ostali z igralcem manj, saj je Brulc kot zadnji človek obrambe zrušil Puca, kar je sodnik ocenil za prekršek za rdeč karton. Tudi številne premoči gostitelji niso znali izkoristiti, čeprav priložnosti ni manjkalo. Še najlepšo je imel Beršnjak, ki je s kakšnih petih metrov zadel Raniloviča v noge.

Celjski nogometaši so vse karte vrgli v napad, praznino v obrambi pa so Mariborčani izkoristili v zadnji minuti sodnikovega podaljška, ko so prek Mujakoviča dosegli končni izid dvoboja.

Ne spreglejte