Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Koper Triglav Kranj Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 10. 8. 2013, 19.40

8 let

Video: Koprčani v Kranju po zaslugi Galešića napolnili mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Triglava so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Kopru z 0:3 (0:1).

Koprčani so na gostovanje v Kranj prišli z novo okrepitvijo, saj se je kanarčkom med tednom pridružil Denis Halilović, novi član Kopra je postal tudi Anej Lotrič. Triglavani so dvoboj pričakali na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, saj so do danes zbrali vsega točko.

Tako v enem kot drugem taboru so imeli pred današnjim srečanjem jasen cilj: zmago. V uvodnih minutah so bolj podjetno začeli gosti, lepo priložnost je imel tudi novi član koprskega kluba Halilović, ki ga je domači strateg Rodolfo Vanoli takoj poslal v igro in je že v 11. minuti poskusil s strelom, a mimo vrat. Pri žogi je bil tudi v 23. minuti, ko je po prostem strelu zadel v okvir vrat, a domačega vratarja Žana Pelka ni premagal. Tudi domači nogometaši so nekajkrat poskusili, a vseeno so na tekmi povedli gosti, ko je 27. minuti za vodstvo z 1:0 zadel Goran Galešić. Lepo je prišel do žoge na levi strani, potegnil v kazenski prostor gostiteljev ter rutinirano premagal vratarja Pelka.

Po prejetem zadetku so kranjski nogometaši zaigrali odločneje; najprej je bil v 33. minuti blizu zadetka Bernard Stjepanović, a ni bil uspešen, nato je imel lep poskus v 40. minuti še Klemen Šturm, a se izid tekme ni spremenil, čeprav so bili Kranjčani več pri žogi.

Domači nogometaši so bolje začeli drugi polčas, a v uvodnih desetih minutah do izenačujočega zadetka niso prišli, tako da se je trener Dušan Kosić odločil za nove moči in opravil dvojno menjavo; v 55. minuti je namesto Milana Đajića vstopil Nejc Križaj, Matijo Bobna pa je zamenjal Matic Sever. Kranjčani so poskušali prek Mustafe Nukića, a je bil ta v 60. minuti v prepovedanem položaju. Od 62. minute so gostitelji na igrišču ostali le z desetimi možmi, saj si je Tilen Klemenčič zaradi grobega prekrška nad Matejem Pučkom prislužil neposredni rdeči karton, za goste pa je bil z bele točke za vodstvo z 2:0 natančen Galešić.

Gosti so v nadaljevanju izkoristili številčno premoč in pokazali nekaj lepih akcij, vodstvo pa je na 3:0 v 85. minuti povišal danes razigrani Galešić, ki mu je uspel hat-trick. Po napaki domačega nogometaša Edvina Zolića je z lobom premagal Pelka, ki se je sicer dotaknil žoge, a bil vseeno premagan.

Nogometaši Triglava bodo v šestem krogu državnega prvenstva v nedeljo, 18. avgusta, gostovali pri ljubljanski Olimpiji, Luka Koper pa bo dan prej doma gostila Gorico.

Ne spreglejte