Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
9.32

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Real Madrid

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 9.32

8 let, 6 mesecev

VIDEO: Angel, ki je razveselil Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Fantastičen polčas na Mestalli naznanja, da bi lahko Real Madrid povzdignil raven in iz ranljive ekipe sprtih zvezdnikov postal tisto, kar bi želeli navijači. Strahospoštovanja vreden tekmec.

Ali je visoka zmaga na navidez zahtevnem gostovanju v Valencii le muha enodnevnica in si bodo "beli baletniki" kmalu privoščili nov spodrsljaj, bo povedal čas. Je pa Jose Mourinho po stresnem zaključku koledarskega leta 2012, ki se je neprepričljivo nadaljeval tudi v tem letu, po visoki zmagi na Mestalli našel mir. Tisto, kar je tako potreboval pred ponovnim, a pomembnejšim gostovanjem pri Valencii, ki bo sledil med tednom. Takrat se bo odločalo o polfinalistu pokalnega tekmovanja. Real je v nedeljo zvečer dokazal več stvari. Argentinec Angel di Maria je prispeval dva zadetka in podajo, ter dokazal, da so bile številne kritike na njegov račun neupravičene. "Di Maria je napravil preskok na psihološkem področju. Zdaj smo videli takšnega, kakršnega bi radi gledali tudi v prihodnosti," je povedal 39-letni Aitor Karanka, desna Mourinhova roka na klopi madridskega Reala.

Portugalec po dvoboju na Mestalli ni stopil pred predstavnike sedme sile, ampak je nalogo prepustil pomočniku. Kaj pa je povedal junak srečanja, poleg Cristiana Ronalda še drugi dvakratni strelec pri gostih? "To je pomembna zmaga, saj smo znižali zaostanek za Barcelono. Na igrišče smo prišli z namenom, da ustvarimo pritisk. Tako kot smo to delali v zadnjem času. Zdaj nam je to prineslo veliko zadetkov," je po dvoboju razmišljal 24-letni zvezni igralec iz Rosaria. Čeprav bi navijači Barcelone škodoželjno dejali, da se je v španski prestolnici nekoliko otoplilo, saj je Atletico po novem znižal zaostanek na osem točk, Real pa je na okroglih -15, je v taboru branilcev španskega naslova po petardi na Mestalli zaznati dvig optimizma. "Pokazali smo, kaj zmoremo. Bo pa na pokalni tekmi povsem drugače," je napovedal nekdanji branilec Athletica in Reala.

Ne spreglejte