Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
18. 4. 2015,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Etien Velikonja Lierse

Sobota, 18. 4. 2015, 14.11

8 let

Velikonja razparal mrežo in spomnil na "super Etija" (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaš Etien Velikonja se je v petek izkazal na dvoboju v Bruggeu in dosegel mojstrski zadetek s prostega strela. Njegov klub Lierse se za obstanek poteguje s Cercle Bruggeem.

Čeprav je Lierse, ki ga je večji del sezone vodil Slaviša Stojanović, redni del belgijskega prvenstva končal na zadnjem mestu, še lahko ohrani prvoligaško kožo. V posebni končnici za obstanek, ki v Belgiji traja kar pet tekem, se meri s predzadnje uvrščenim Cercle Bruggeem. Zmagovalec bo napredoval v dodatne kvalifikacije, kjer se bo za prvoligaški status potegoval z drugoligaškimi tekmeci, poraženec pa bo pomahal v slovo elitnemu tekmovanju.

Cercle Brugge je v končnico za obstanek vstopil s tremi točkami, saj je bil bolje uvrščen na lestvici, a se je njegova prednost pred Liersom že stopila. Rumeno-črni so dobili dve izmed prvih treh srečanj ter poskrbeli, da je položaj na lestvici pred odločilnima tekmama izenačen.

Na obeh tekmah, ki jih je Lierse dobil, se je med strelce vpisal tudi Etien Velikonja. V Belgijo je kot posojen nogometaš Cardiff Cityja prišel v zimskem prestopnem roku, ko ga je v Lier pripeljal Stojanović. Primorec je sprva nihal v predstavah, v zadnjih tednih pa ujel strelsko formo, s katero je pred leti že navduševal v Novi Gorici in Mariboru. Navijači so izpostavljali "super Etija".

Na petkovi tekmi je pomagal Liersu do gostujoče zmage v Bruggeu (2:0). V 17. minuti bi lahko sodnik pokazal tudi na belo točko, a je prekršek nad slovenskim legionarjem povlekel iz kazenskega prostora. Velikonja se ni obiral, ampak mojstrsko izvedel prosti strel in z močnim projektilom z roba kazenskega prostora zatresel mrežo gostiteljev.

Z dekletom se nočeta veliko seliti

Cercle Brugge je skušal izenačiti, a se mu načrt ni posrečil. Gostje so do konca srečanja podvojili vodstvo in si priigrali pomembno zmago, s katero so se približali cilju, da se izognejo izpadu. Velikonja je odigral vso tekmo in dosegel četrti zadetek v sezoni.

Lierse in Cercle Brugge se bosta ponovno pomerila v nedeljo, dvoboj bodo igrali v Lieru. "Po koncu sezone se bom vrnil v Cardiff, kjer me pogodba s klubom veže še eno sezono," je v pogovoru za belgijski dnevnik Het Nieuwsblad napovedal 26-letni Slovenec. Navijači Liersa bi radi, da bi ostal v Belgiji, podobno si želi tudi sam, a bo sodelovanje v prihodnji sezoni težko verjetno, če bo Lierse zdrsnil v drugo ligo.

"Nikoli ne veš, kaj bo prinesla prihodnost. Moj cilj je, da pomagam Liersu k obstanku v prvi ligi. Odlično se počutim v mestu Lier, moje dekle (nadarjena atletinja Maja Bratkič, op. p.) tudi. Nočeva se več veliko seliti," je razkril željo, da bi mu Cardiff omogočil še eno sezono dokazovanja v Belgiji. Do takrat bo moral preliti še veliko znoja …

Ne spreglejte