Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 10. 2010,
15.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 15.33

8 let

Velikonja: Kmalu bodo prišli tudi goli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Etien Velikonja, pred dvema sezonama najboljši strelec slovenske lige, v dresu HiT Gorice na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah ni zadel. Pred sobotnim derbijem z Mariborom se s tem ne obremenjuje.

V soboto ob 18. uri bo v Novi Gorici zanimiva prvenstvena tekma. Pomerila se bosta HiT Gorica, ki je trenutno na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, in Maribor, ki je od srede in zmage na večnem derbiju v Stožicah proti Olimpiji na prvem mestu. V domačem taboru, tako kot vselej v zadnjih sezonah, največ pričakujejo od Etiena Velikonje. Pa čeprav v zadnjih sedmih prvenstvenih krogih ni zadel. ''Res je, da se že nekaj časa nisem vpisal med strelce, a tisti, ki se spozna na nogomet, ve, da ne igram slabo. In prepričan sem, da bodo tudi goli kmalu prišli. Dejstvo je tudi, da v zadnjem času ne igram na poziciji, na kateri sem igral včasih. Tudi to utegne biti razlog,'' se preveč ne obremenjuje strelec treh prvenstvenih golov v tej sezoni, ki je že povsem pozabil na hudo poškodbo iz minule sezone, zaradi katere je bil odsoten več mesecev. ''Sicer pa nimam problema s tem, da izvršujem trenerjeve zahteve in se podredim ekipi,'' dodaja Velikonja.

Vedno je bilo zanimivo

Novogoričani na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah niso zmagali in zagotovo bi tri točke s tekme proti Mariboru prišle še kako prav. Čeprav bo pot do njih vse prej kot lahka. ''Vselej, ko smo se pomerili z Mariborom, je bilo zanimivo. Pričakujem tekmo, polno priložnosti. Upam, da bo padlo čim več zadetkov in bodo gledalci lahko uživali v dobri nogometni predstavi. Kakšen bi bil rezultat, ki bi nas zadovoljil? Želimo si zmage, to je jasno. In verjamem, da jo lahko dosežemo. Tudi proti Olimpiji nismo igrali slabo, zdaj moramo igrati še bolje. Se pa dobro zavedamo, da ima Maribor najmočnejšo zasedbo v slovenski ligi in je zelo kakovosten. A po drugi strani je jasno, da igramo doma. In ko je tako, moramo iti na zmago,'' še pravi 21-letni napadalec, ki kljub temu, da plače še vedno zaostajajo (a z novim vodstvom kluba se je stanje izboljšalo), trdi, da je vzdušje v ekipi odlično.

''Smo mlada ekipa, smo dobra 'klapa'. Tako je v Gorici že od nekdaj. In to se pozna tudi na rezultatih. Verjamem, da bomo tudi v tej sezoni visoko, a najvišje verjetno ne bomo mogli biti. Dosti igralcev je namreč odšlo, kader se je zelo pomladil. V vodstvu kluba očitno nimajo najvišjih ciljev, saj bi v nasprotnem primeru pripeljali kakšno okrepitev. A motivacije nam vseeno ne manjka. Vedno moramo dati vse od sebe. In če bo tako, bo dobro,'' še pravi napadalec Novogoričanov, ki v taboru gostov najbolj ceni kapetana Marcosa Tavaresa. ''Kolikor spremljam tekme Mariborčanov v zadnjem času, je on njihov najboljši nogometaš. Res je, da še ni zabil veliko golov, a postori v igri marsikaj drugega,'' je Brazilca v vrstah vijoličastih pohvalil Velikonja.

Maribor in Olimpija vedno motiv

V zadnjih dneh poletnega prestopnega roka je bil primorski golgeter blizu prestopa prav v Maribor. A o tej temi ne želi več veliko govoriti. ''O tem, kako blizu Maribora sem bil, vedo najbolj tisti, ki so se dogovarjali za prestop. Sam o tem ne bi več izgubljal časa. Že nekaj časa se govori, da bom odšel. Piše se marsikaj. A ostal sem v Novi Gorici. Res je, da je bilo poleti kar nekaj ponudb. In glede na to, da pol leta nisem igral, v zaključku prvenstva pa nastopil na vsega štirih tekmah, še to le enkrat v začetni enajsterici, sem zadovoljen, da so sploh bile. Sicer pa imam svoje cilje, o katerih v javnosti ne bi razglabljal. Motiva mi pa tako ali tako ne manjka. Sploh pa ne na tekmi proti Mariboru. Ko v Sloveniji igraš proti Mariboru ali Olimpiji, si motiviran kolikor se le da'' je pogovor zaključil Velikonja, ki je vijoličastim v zaključku sezone 2008/09 pri zmagi s 3:1 zabil dva gola, proti Mariboru pa v sezoni 2006/07 zabil tudi svoj prvoligaški prvenec. Bo uspešen tudi v soboto?

Ne spreglejte