Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
14. 2. 2016,
15.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Barcelona Bayern München Juventus Arsenal Chelsea Manchester City PSG,

Nedelja, 14. 2. 2016, 15.31

8 let

Veliko vprašanje: lahko Arsenal in Juventus ustavita favorita za naslov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ta teden se na zelenice po dobrih dveh mesecih vrača najboljše, kar ponuja klubski nogomet. S tekmami šestnajstine finala se bo nadaljevala liga prvakov.

Že v torek bomo videli nekaj spektakularnih tekem, zanimivi bosta predvsem dve, na katerih bosta nastopila morda celo glavna favorita za končni naslov.

V Torinu se bosta udarila Juventus in münchenski Bayern. Juventus v dvoboj vstopa izjemno razpoložen, lanski finalist lige prvakov je v soboto na velikem derbiju italijanskega prvenstva z 1:0 odpravil Napoli, zabeležil neverjetno 15. zaporedno prvenstveno zmago in prvič v tej sezoni skočil na vrh. Bayern, pri katerem je še vedno v ospredju novica, da se bo njegov trener Josep Guardiola po koncu sezone preselil na klop Manchester Cityja, je v nemškem prvenstvu tako ali tako brez konkurence in ga bolj kot tekme na domačih zelenicah zanima Evropa. Le končni naslov v ligi prvakov bi zadovoljil Bavarce, ki bi z evropskim naslovom upravičili ves denar, ki so ga vložili v klub v zadnjih letih. Do zdaj so jih osvojili že pet, zadnjega leta 2013.

Arsenal se je vrnil v boj za naslov, lahko zagreni življenje Barceloni?

Zelo zanimivo bo tudi na tekmi med Arsenalom in branilko evropskega naslova Barcelono v Londonu. Prvi je konec tedna odigral derbi za naslov angleškega prvaka in doma v podaljšku premagal senzacionalni Leicester City . Barcelona se je prejšnji teden uvrstila v finale pokala, s tem postavila klubski rekord po številu tekem brez poraza in ga v prvenstvu, v katerem vodi, podaljšala na številko 30.

Napeto bo zagotovo tudi v Parizu, kjer bo gostoval v tej sezoni zelo slabi Chelsea, ki pa je konec tedna po daljšem času navdušil in Newcastle United v angleškem prvenstvu premagal kar s 5:1. PSG je v francoskem prvenstvu doma proti Lillu le remiziral brez zadetkov, a ima tako ali tako visoko prednost, krepko čez 20 točk, da si lahko privošči tudi malo taktiziranja. Prav to se je tokrat tudi zgodilo. Trener Laurent Blanc je spočil nekatere nosilce igre in jih pripravljal na tekmo proti angleškemu prvaku.

Jan Oblak z novo pogodbo na Nizozemskem

Še najmanj zanimivo naj bi bilo v Lizboni, kjer bo pri Benfici gostoval ruski Zenit, ki je navduševal v skupinskem delu tekmovanja, v katerem je zabeležil kar pet zmag. Benfica je v petek doma izgubila na velikem derbiju proti Portu in prepustila prvo mesto na lestvici, zato zagotovo ni najbolj samozavestna. Ruse teži to, da je njihovo prvenstvo sredi premora in prave tekmovalne tekme niso odigrali že od začetka lanskega decembra.

V sredo bomo pozorni predvsem slovenski ljubitelji nogometa, saj bo z madridskim Atleticom na delu Jan Oblak. Škofjeločan, ki je pred dnevi podpisal novo pogodbo z Madridčani z odkupno klavzulo v višini kar sto milijonov evrov, bo gostoval pri PSV v Eindhovnu in je s soigralci favorit. PSV je v dobri formi, v domačem prvenstvu je nanizal šest zaporednih zmag.

Sloviti Francoz bo debitiral

Zanimivo bo videti tudi, kako se bo v ligi prvakov obnesel Real Madrid, ki pod vodstvom legendarnega Zinedina Zidana, ta bo debitiral v trenerski vlogi v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, v zadnjem času kaže dobro podobo. Čaka ga gostovanje pri Romi, ki je v sijajni formi. Na zadnjih štirih tekmah italijanskega prvenstva je štirikrat zmagala.

Wolfsburg, ki mu, čeprav je konec tedna zmagal, v nemškem prvenstvu v zadnjem času ne gre najbolje in je šele na osmem mestu, bo gostoval pri vodilnem belgijskem prvoligašu Gentu. Manchester City, ki se v Angliji bori za naslov, čaka gostovanje v hladni Ukrajini. Udaril se bo s tamkajšnjim kijevskim Dinamom. Tudi Kijevčani se ubadajo s podobno težavo kot Rusi. Njihovo prvenstvo miruje, zato so brez pravih tekmovalnih preizkušenj.

Ne spreglejte