Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 9. 2015,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Zavrč NK Maribor NK Maribor Jasmin Handanović Marwan Kabha Marko Šuler Damjan Bohar

Sobota, 19. 9. 2015, 21.50

8 let

Velik spodrsljaj vratarja za nov šok Maribora (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Zavrča so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

Zavrčani so po menjavi trenerja, ko je Ivico Solomuna zamenjal Slavko Matić, že šest tekem brez poraza (vključno s pokalom). Tokrat so premagali državnega prvaka, pa čeprav niso dosegli niti enega zadetka. Kar dva avtogola so si namreč zabili Mariborčani, po drugem pa so se začeli navijaški izgredi, zaradi česar so sodniki kar za 21 minut podaljšali drugi polčas. Ekipi sta sicer po desetih krogih točkovno izenačeni na četrtem in petem mestu.

Prvi polčas je sicer minil ob rahli pobudi gostov, ki so na sredini pogrešali kaznovanega Željka Filipovića, toda nič kaj niso zaostajali niti domači nogometaši, pri katerih še ni zaigral Španec Albert Riera. Že v deveti minuti je moral Jasmin Handanović dobro posredovati po poskusu Tonija Datkovića z glavo. Mariborčani so nase opozorili v 11. minuti prek Marwana Kabhe, ki je žogo poslal čez gol, in v 19. minuti, ko je Agim Ibraimi za malo zgrešil cilj.

Tudi v 25. minuti so bili gosti blizu zadetka, ko je po Ibraimijevi podaji do strela z glavo prišel Marcos Tavares, vratar Pavol Bajza pa je žogo pravočasno ustavil. V 37. minuti so domači povedli. Po podaji Veljka Batrovića v kazenski prostor je žogo skušal izbiti Marko Šuler, a je to storil nespretno in jo poslal v lastno mrežo. Tri minute zatem je imel na drugi strani priložnost Jean-Philippe Mendy, a pri zaključku akcije ni bil natančen.

V drugem polčasu si ekipi dolgo časa nista pripravili nevarnejše akcije, malce aktivnejši so bili gosti, katerih napadi pa so bili jalovi. V 76. minuti pa jim je vendarle uspelo prebiti domačo obrambo. Marcos Tavares je prišel do strela, sprožil, Bajza je žogo odbil, a le do Damjana Boharja, ki jo je nato pospravil v mrežo za 1:1.

Sledila sta še strela Dareta Vršiča in Kabhe, prav slednji pa je v 86. dosegel zadetek, a v lastno mrežo. Žogo je podal nazaj proti svojemu vratarju Handanoviću, te pa mariborskemu čuvaju mreže ni uspelo ustaviti, pod nogo mu je ušla v mrežo.

Sodniki so sicer kar za dobrih 20 minut podaljšali tekmo zaradi prekinitev, nekaj so jih zakrivili mariborski navijači po drugem zadetku Zavrča, ko so v domačega vratarja metali različne predmete. Nekaj vroče krvi je bilo tudi med igralci, ki so po še eni prekinitvi zaradi navijaških izgredov morali v slačilnice. Po vrnitvi na igrišče večjih priložnosti gledalci niso več videli.

Zavrč bo v 11. krogu v sredo gostoval v Ljubljani, Maribor pa bo gostil Domžale.

Ne spreglejte