Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
10. 11. 2014,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josip Iličić Jasmin Kurtić Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 10. 11. 2014, 14.12

8 let

V središču Ljubljane so začeli kovati načrt za London

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometaši so se opoldne zbrali v Ljubljani in začeli zadnjo reprezentančno akcijo v letošnjem letu. Najprej jih čaka tekma proti Angliji v Londonu, potem še s Kolumbijo.

Že pred 12. uro so v hotel v središču Ljubljane začeli prihajati prvi reprezentanti, na katere bo tokrat računal selektor Srečko Katanec. Med prvimi je prišel golgeter Milivoje Novaković, potem so začeli prihajati preostali. Vseh še ni. Iz Avstrije popoldne pride še Kevin Kampl, ki ima težave s poškodbo, o njej bo več znanega že po popoldanskem regeneracijskem treningu, iz Španije Jan Oblak in iz Italije Samir Handanović. Kot zadnji se bo izbrani vrsti z enodnevno zamudo priključil še Andraž Kirm, ki ga zvečer čakajo še klubske obveznosti na Cipru.

Vzdušje v reprezentanci je, tako kot vedno, vsaj navzven, zelo dobro. Skazili ga nista niti odpovedi Tima Matavža in predvsem Josipa Iličića, ki je dejal, da pod zdajšnjim selektorjem za Slovenijo ne namerava več igrati. Njegov klubski soigralec Jasmin Kurtić je iz Firenc tako tokrat na zbor pripotoval sam, o svojem velikem prijatelju pa ni želel govoriti. "To je zgodba, ki zadeva selektorja in Josipa, o njej ne bom govoril. Lahko rečem le to, kar je tako ali tako že znano. O Josipu imam dobro mnenje. Tako kot nogometašu kot tudi človeku. Je moj dober prijatelj, zame je kot brat, za katerega bi naredil vse," je bilo vse, kar je o soigralcu iz Fiorentine povedal Kurtić.

Tudi kapetan o odsotnem ni želel govoriti

O pereči temi ni želel preveč razpredati niti kapetan Slovenije, ki je seveda vedel, da se ne bo mogel izogniti vprašanjem o Iličiću. "To ni moja stvar. Josip se je odločil tako, kot se je. Vsak odloča sam o sebi. Z njegovo odločitvijo se moramo sprijazniti, jasno pa je, da ga bomo pogrešali. Za Slovenijo je pomemben prav vsak nogometaš," je povedal Boštjan Cesar.

Veliko raje je govoril o sobotnem izzivu v Londonu, kjer se bo Slovenija v četrti tekmi kvalifikacijske skupine E za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji pomerila z Anglijo. "Vemo, da igramo proti favoritom, a se ne bomo predali. Imamo ves teden, da se kakovostno pripravimo na tekmo. Upamo, da ne bomo imeli težav s poškodbami. Na Wembleyju moramo pokazati to, kar nas je krasilo na zadnjih dveh tekmah, ki smo ju odigrali in zmagali. Moramo biti agresivni in borbeni. Če bomo, lahko presenetimo," sporoča nogometaš, ki bo prav na kultnem londonskem nogometnem štadionu še 80. nastopil za Slovenijo in izenačil rekord Zlatka Zahovića.

Trenirali bodo le v Ljubljani

Po slabi uri druženja v preddverju hotela v samem središču mesta je selektor nogometaše poklical na kosilo in verjetno prvi krajši sestanek, na katerem bodo začrtali smernice dela do sobote. Že popoldne jih v Šiški čaka prvi, regeneracijski trening. V torek bodo trenirali popoldne, v sredo dvakrat in v četrtek popoldne.

Vadili bodo v Ljubljani, v Šiški in v Stožicah. V petek zjutraj jih čaka let proti Londonu, kjer bodo popoldne opravili še zadnji, uradni trening, v soboto vrhunec tokratne akcije – tekma proti Angliji na Wembleyju. Ta je z maksimalnim izkupičkom točk s treh tekem trenutno vodilna v skupini. Bo tako tudi od sobotne tekme naprej ali pa jo lahko Slovenija, ta je s šestimi točkami druga, preseneti in celo dohiti?

Ne spreglejte