Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 7. 2018,
21.48

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

Natisni članek

Real Madrid Alvaro Odriozola

Četrtek, 5. 7. 2018, 21.48

5 let, 9 mesecev

Alvaro Odriozola podpisal šestletno pogodbo z Realom

V senci Ronaldovega prestopa Real opravil nakup za 40 milijonov evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74
Alvaro Odriozola | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Medtem ko celotni nogometni svet čaka, kaj se bo zgodilo s Cristianom Ronaldom in njegovim napovedanim prestopom v Juventus, so pri Real Madridu opravili bogat nakup. K sebi so zvabili mladega bočnega branilca Alvara Odriozola. Zanj so Real Sociedadu odšteli 40 milijonov evrov.

Cristiano Ronaldo
Sportal Po večernem sestanku je jasno: Cristiano Ronaldo odhaja v Juventus

Z Alvarom Odriozolom, ki je bil s Španijo na letošnjem svetovnem prvenstvu, a priložnosti za igro ni dobil, so pri Realu podpisali šestletno pogodbo. Nakup je bil vreden 40 milijonov evrov, prihod 22-letnega desnega bočnega branilca, ki so ga španski mediji napovedovali v zadnjih dneh, pa so evropski prvaki tudi uradno naznanili.

Odriozolo, ki je produkt nogometne šole Real Sociedada, za katerega je odigral 57 tekem v vseh tekmovanjih, je za špansko reprezentanco do zdaj odigral štiri tekme in enkrat tudi zadel. Med strelce se je vpisal marca letos na prijateljski tekmi proti Švici.

Priložnost v Španiji je temu obetavnemu branilcu ponudil trener, ki ga je zdaj tudi pripeljal v Real, Julen Lopetegui. Novopečeni trener Madridčanov, ki je tik pred začetkom svetovnega prvenstva zaradi sklenitve pogodbe z Realom odletel s selektorskega mesta, je njegov veliki oboževalec. Pod njegovim vodstvom je igral na zadnjih tekmah Španije pred odhodom v Rusijo.

Dobil je prednost pred zvezdnikoma Arsenala in Barcelone

V izboru 23 nogometašev, ki jih je popeljal na svetovno prvenstvo, je Lopetegui Odriozoli dal prednost pred precej bolj uveljavljenima nogometašema Hectorjem Bellerinom iz londonskega Arsenala in Sergijem Robertom iz Barcelone, a debija na največjem nogometnem tekmovanju na svetu Odriozola ni dočakal.

Fernando Hierro ga na igrišče ni poslal niti na eni tekmi v skupinskem delu tekmovanja in niti v osmini finala, v katerem so Španci povsem nepričakovano obstali po porazu z Rusi.

Ne spreglejte