Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2015,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca Ukrajina

Sreda, 11. 11. 2015, 19.16

8 let

"Upam, da v nestabilni Ukrajini ne bo šlo kaj narobe"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Sloveniji ljubitelji nogometa počasi že odštevajo dneve, ure in minute do prve tekme dodatnih kvalifikacij za nastop na EP proti Ukrajini, ki bo v soboto ob 18. uri v Lvovu.

Pred sredinim treningom slovenske izbrane vrste je pred sedmo silo stopil Kevin Kampl, od katerega se pričakuje, da bo na tekmah z Ukrajino dobro razpoložen. Če bo tako, bo Slovenija mnogo bližje nastopu v Franciji prihodnje leto. Slovenski nogometaši so enkrat že nastopili na EP, in sicer pred 15 leti, ko je bil Kampl star komaj deset let.

"Vsi se dobro počutimo. Pred nami je še nekaj treningov, ki jih moramo stoodstotno izkoristiti, da se kar se da dobro pripravimo na Ukrajino. Vzdušje v ekipi je odlično, vse je tako, kot mora biti, in že se veselimo prvega obračuna. Vemo, da bo težko, saj je Ukrajina izjemno močna ekipa, a tudi mi nismo brez možnosti," je pred sredinim treningom dejal dobro razpoloženi Kevin Kampl.

Najpomembnejši tekmi v karieri

Član Bayerja se zaveda, da bosta tekmi z Ukrajino njegovi najpomembnejši v karieri. "Zagotovo bosta tekmi, ki sta pred nami, za mlajši del reprezentance najpomembnejši v karieri. Za tiste starejše je morda to zadnja priložnost, da še nastopijo na kakšnem velikem tekmovanju. Od prvega do zadnjega razmišljamo samo o enem cilju, to je, kako preskočiti Ukrajino in se uvrstiti na evropsko prvenstvo. Potrebovali bomo prav vse, tudi tiste, ki ne igrajo toliko. Morda ravno kakšen izmed njih kot adut s klopi odloči tekmo v 85. minuti," se pomembnosti tekme zaveda 25-letni vezist.

Veseli za Novakovića, žalostni za Berića

V reprezentanco se je po poškodbi ramena vrnil Milivoje Novaković, kar v Solingenu v Nemčiji rojeni nogometaš pozdravlja. "Vsi vemo, kako pomemben je Nova za slovensko reprezentanco. Dosegel je tudi največ zadetkov v kvalifikacijah, zato smo vsi veseli, da se je vrnil in je iz treninga v trening bolje pripravljen. Škoda, ker se je poškodoval Berić, saj se je super znašel v Franciji. Poškodba ni prišla ob pravem času, saj bi ga tudi mi še kako potrebovali, a brez tistih, ki jih ni, se mora. Naredili bomo vse, da se uvrstimo na EP, kjer bo, če bo zdrav, zagotovo spet v ekipi."

"Imeti bomo morali čiste glave"

Kampl, ki bo na prvi tekmi proti Ukrajini v Lvovu že 20. igral za slovensko člansko izbrano vrsto, se spominja uspehov Slovenje iz preteklosti in upa, da se bo tudi njemu izpolnila velika želja. "Želja vsakega nogometaša je, da z reprezentanco nastopi na velikem tekmovanju, pri meni ni nič drugače. Vsi, ki bomo stopili na igrišče proti Ukrajini, bomo morali biti pravi, imeti bomo morali čiste glave, ne glede na to, kaj se bo dogajalo. Vemo, da imamo izjemno lepo priložnost, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo, upam, da jo bomo tudi izkoristili," je dodal eden od nosilcev v slovenski ekipi.

Vojna v Ukrajini ga ne skrbi preveč

V Ukrajini so razmere še vedno politično nestabilne, v zadnjih dneh je na vzhodu države spet zelo napeto in vroče. Tekma med Slovenijo in Ukrajino v soboto bo sicer na zahodu države, v Lvovu, vendar gre vseeno za isto državo.

"Tam, kjer je naša tekma, tovrstnih težav ni toliko. Seveda vsake toliko časa pomisliš tudi na vojno stanje in upaš, da ne bo šlo kaj narobe. Mislim, da bo vse v redu in da bodo organizatorji dobro poskrbeli za nas. Zelo pomembno bo, da bodo naše glave le pri tekmi in nikjer drugje. V nasprotnem primeru se nam lahko hitro zalomi, kar bi domačini izkoristili," je pogovor končal Kampl, ki je do zdaj za Slovenijo dosegel dva zadetka.

Ne spreglejte