Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 9. 2008,
20.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 14. 9. 2008, 20.39

8 let, 5 mesecev

Tri točke ostale pri prvakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 8. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Rudar iz Velenja z 2:1 (1:0) in obdržali prednost pred zasledovalci.

Domžalski nogometaši so tudi proti velenjskemu Rudarju dokazali, da so trenutno najresnejši kandidati za ubranitev naslova državnega prvaka.

Tudi danes so imeli igro bolj ali manj ves čas pod nadzorom, redkih napak obrambnih igralcev pa velenjskim napadalcem po večini ni uspelo kaznovati. Tako so se izbranci Roberta Pevnika zasluženo veselili pete zmage, s katero so si pred zasledovalci na prvenstveni lestvici priigrali dve točki naskoka.

Pobuda Domžalčanov

Domžalčani so ves čas prvega polčasa imeli pobudo na igrišču in si tudi prvi priigrali priložnost, ko je s 25 metrov poskusil Juninho, ki pa ni bil dovolj natančen, tako kot niti Zatkovič malce za tem. Velenjčani so na trenutke opozorili, da gre za dobro ekipo, toda po drugi strani se jim ob domžalskih nogometaših ni uspelo povsem razigrati. Žogo so prehitro oddali v noge tekmecem, tako da si resne priložnosti niso ustvarili. Enega nevarnejših strelov je v 21. minuti sprožil Trifković, a je bil Nemec v domžalskih vratih zbran, tako kot tudi ob poskusu Junuzovića v 29. minuti.

Žinko matiral Jahiča

Napadalnejši gostitelji s Kirmom, Zatkovičem in Benkom pa so iz minute v minuto prodirali globlje na polovico Rudarja in bili v okolici gostujočega kazenskega prostora vse bolj drzni. Svojo razigranost so kronali v 35. minuti z domiselno akcijo ob strelu iz kota. Tega je izvedel Brezič, ki je podal ob črti do Kirma, ta je žogo zavrnil v sredino kazenskega prostora do Žinka, slovenski reprezentant pa je na koncu z 11 metrov matiral gostujočega vratarja Jahića.

V začetku drugega polčasa so bili domačini še bolj odločni in ves čas pretili tekmecu. Terensko pobudo so unovčili v 59. minuti, ko je Kirm z desne stran lepo podal v kazenski prostor, tam pa je z glavo zadel Benko. Po zadetku so več moči v napad usmerili tudi "rudarji", prišli do nekaj polpriložnosti, manjkali pa so pravi zaključni streli. V 80. minuti bi Grbić s "pomočjo" Elsnerja sicer skorajda presenetil Nemca, a to je bilo pač premalo za morebiten preobrat.

Junuzović v polno

Izjemno priložnost je zapravil Junuzović, ki se je sam znašel v kazenskem prostoru Domžal, toda povsem v nasprotju s slovesom "golgeterja" je preveč okleval in dovolil domačim branilcem do žoge. A že nekaj trenutkov pozneje - natančneje v 84. minuti - pa je najboljši strelec lige popravil vtis. Prosti strel je s 30 metrov izvedel Grbić, Junuzović pa je bil najvišji v kazenskem prostoru in z glavo ukanil domžalskega vratarja. Nekaj trenutkov za tem je izenačenje za las zgrešil Perić, kar je bila tudi zadnja večja priložnost za izognitev četrtemu porazu.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte