Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
19.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 19.48

8 let, 5 mesecev

Tri izključitve in en gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka so v tekmi 26. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Maribor z 1:0 (1:0). Edini gol je zabil Hrvat Ivan Jolić.

Derbi dveh ekip z velikimi ambicijami je na stadion ŽAK privabil za slovenske razmere lepo število gledalcev, ki so pričakovali dobro igro. A je niso dočakali. Še več. Stadion so zapuščali ogorčeni, ne toliko zaradi slabe predstave, kolikor zaradi glavnega krivca sodnika Mateja Juga, ki se je s svojima pomočnikoma povsem osmešil. Lahko rečemo, da igre sploh ni dopustil, nerazumljivo je podeljeval kartone, pri čemer pa so jo slabše odnesli gosti, ki se lahko upravičeno jezijo, to jim priznavajo tudi domači navijači.

Za prvi poraz v spomladanskem delu so Mariborčani seveda krivi tudi sami. V deseti minuti so si privoščili nedopustno napako, zaradi katere so na koncu igrišče zapuščali sklonjenih glav. Po prostem strelu Zeljkovića z leve strani so Jolića pustili povsem samega, kar je ta znal izkoristiti in z natančnim strelom z glavo zadel levi spodnji kot vratarja Pridigarja.

Po prejetem zadetku so gosti zagospodarili na igrišču. V 14. minuti bi domači branilec, temnopolti Akoto, skoraj premagal svojega vratarja Rozmana, a je bil ta pazljiv. Štiri minute pozneje pa bi lahko izid povišali domači. Po protinapadu je Jolić prišel sam pred vratarja, a streljal slabo, verjetno bi storil bolje, če bi na drugo vratnico podal povsem neoviranemu Zeljkoviću. Najlepšo priložnost za goste je imel nekaj minut pozneje Mihelič, veselje mu je preprečil Rozman.

V 41. minuti so gosti ostali brez Filekovića. Res je, da je Ljubljančan v vijoličastem dresu dvakrat nerodno opletal s komolcem, toda nasprotnega igralca ni imel namere udariti, zato je neupravičeno moral v slačilnico. A številčne prednosti domači niso znali izkoristiti. Na začetku drugega dela je sicer nevarno streljal Gerić (že v prvem delu je zamenjal poškodovanega Preglja), vendar je Pridigar žogo odbil v kot. Toda to je bilo do sodniškega podaljška vse, kar so si lepega priigrali domači nogometaši.

Čeprav so imeli nekaj minut celo dva igralca več, saj si je zaradi simuliranja padca v kazenskem prostoru rdeč karton prislužil tudi Nilton (15 minut pred koncem si je zaradi grobega prekrška predčasno prho priboril tudi domači igralec Rendulić), se tega na igrišču ni videlo. Gosti so namreč imeli pobudo. Najbližje zadetku je bil Tavares, ki je žogo za malo poslal čez gol, nekajkrat pa je zagrozil tudi najaktivnejši igralec tekme Pavlović. Edino priložnost za domače je v drugem delu zapravil Jolić, v sodniškem podaljšku je spet prodrl sam pred vratarja, toda streljal je le v njega.


Utrinki iz tekme





Ne spreglejte