Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 5. 2010,
9.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 26. 5. 2010, 9.45

8 let

Tine Janežič: V nogometu se marsikaj kuha

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaši lahko na pripravah v mestecu na Južnem Tirolskem mislijo le na nogomet. Za vse ostalo je poskrbljeno. Področje prehrane je zaupano glavnemu kuharju Tinetu Janežiču.

Slovenske nogometaše na pripravah v italijanskih Dolomitih varuje več ''angelov''. Za kulinarične užitke je zadolžen Tine Janežič, ki je na velikih tekmovanjih že nepogrešljiv člen članske izbrane vrste.

Kmalu bo s slovensko odpravo odpotoval na jug Afrike, a to ne bo njegovo prvo svetovno prvenstvo. Pred osmimi leti je za kuhinjskim pultom reprezentante že razvajal na Daljnem Vzhodu, kjer je naletel na nekaj ovir, ki pa jih na jugu Afrike ne pričakuje. Pa čeprav zaradi stroge carinske kontrole in upoštevanja zakonskih določil v ''črno celino'' ne bo smel pripeljati domačih dobrin. ''Afriška kuhinja je zelo raznolika, a se ne bojimo ničesar. Hrano bomo pač nabavljali sproti. V JAR imamo na voljo vse, bo pa seveda potrebna dodatna kontrola, da nas ne bi kaj okoli prinesli,'' meni Ljubljančan, ki se najbolje počuti v gostilni na Pšati, podobni občutki pa ga spremljajo tudi v družbi Kekove čete.

Prisega predvsem na domačo kuhinjo. Na krožnikih se največkrat najde mesto za testetine, meso, ribe, sadje in zelenjavo, vedno pa mora biti po njegovem mnenju prisotna tudi dobra sladica. Kaj pa kozarček vina? ''Čez dan ga ne pijemo nič, zvečer pa priporočam kozarec. Skoraj vsak večer. Glede tega ni omejitve''. Za nogomet radi porečejo, da je ena sama velika ''kuhinja''. Se uradni kuhar slovenske reprezentance strinja z izrečenim? ''Lahko bi se tako reklo, saj se v nogometu res marsikaj kuha,'' je dodal Za reprezentante na SP v JAR obljublja presenečenje. Za vsako zmago posebej. Za Sportal ga ni hotel razkriti, saj bi v tem primeru izbledel pomen besede presenečenje. Lahko si le zaželimo, da bi ga moral od 11. junija dalje pripravljati čim večkrat ...

Več v video prispevku ...

Ne spreglejte