Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 4. 2009,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 29. 4. 2009, 10.07

8 let

Terry: V Londonu bo povsem drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kapetan Chelseaja John Terry je bil po tekmi na štadionu Camp Nou ponosen na izvedbo ''modrih''. Po mnenju angleškega reprezentanta bo povratno srečanje v Londonu postreglo z drugačnim razmerjem moči.

Londončani pred gostovanjem v katalonski prestolnici niso skrivali osnovnega cilja. Mrežo so hoteli ohraniti nedotaknjeno in zaustaviti nalet ''atomskega'' napada Barcelone, ki v tej sezoni ''pustoši'' na španskih, pa tudi evropskih zelenicah. Čeprav so jim mnogi poznavalci pripisovali kaj malo možnosti za izpolnitev cilja, je Petr Čech le zaklenil svoja vrata in svojim soigralcem pred povratnim dvobojem v Londonu priigral navidezno prednost. ''To je bila ena najboljših predstav, ki sem jih kdajkoli videl v dresu Chelseaja. Trener se je odločil za izvrstno taktiko, ki smo jo igralci upoštevali do zadnje potankosti in z njo zaustavili vse poskuse Barcelone. Na našo predstavo sem lahko zelo ponosen. V zvezni vrsti smo naredili ogromno dela, hkrati pa kot celotno moštvo stopili skupaj in se ubranili vseh napadov. Čeprav je za nami šele 'prvi polčas', lahko potrdim, da sem zelo zadovoljen z iztrženim rezultatom. Dobro smo kljubovali pritisku in se gostiteljem inteligentno postavili po robu,'' ni skrival zadovoljstva John Terry, ki se še spominja zgrešenega strela z bele točke v zaključnem dejanju minule sezone. Takrat je Londončane od evropske krone delil samo še njegov zadetek, a je žoga na štadionu Lužniki zgrešila cilj in ponudila priložnost ''rdečim vragom'', slednji pa je več niso izpustili iz rok.

Drogba bo povzročal še več težav

Remi v Barceloni je označil za izjemen dosežek, ki naj bi ga Chelsea pred domačim občinstvom še ustrezno nadgradil. Finale lige prvakov je (morda)oddaljeno le še 90 minut, vseeno pa se mora mreža Kataloncev za veselje že po rednem delu zatresti vsaj enkrat. ''Kazen Puyola in poškodba Marqueza bo omogočila Drogbaju, da obrambi Barcelone povzroči še več težav. V Londonu bo povsem drugače. Res je, Barcelona nam tokrat ni dovolila razviti naše igre, ko pa bomo na Stamford Bridgeu deležni pomoči naših navijačev, se bo tekma odvijala v drugačni smeri,'' je napovedal izkušeni branilec Chelseaja in pohvalil izvedbo svojega vratarja.

Češki zvezdnik je v povratni četrtfinalni tekmi z Liverpoolom prejel kar štiri zadetke, občinstvu pa paral živce z nezanesljivimi posredovanji. Tokrat je Čech znova spomnil na starega velemojstra, ki si je skoval status enega najboljših vratarjev na svetu. ''V zadnjih tednih je dvignil svojo formo, kar nam predstavlja še večjo motivacijo za ponovno uvrstitev v finale,'' je še poudaril 28-letni vodja obrambne vrste Hiddinkove čete.

Ne spreglejte