Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marcos Tavares Jasmin Handanović Martin Milec NK Maribor NK Maribor

Torek, 16. 7. 2013, 10.53

8 let

Tavares: To je tisti trenutek, ki se pričakuje z nestrpnostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani so pripravljeni na uvodno evropsko tekmo v novi sezoni. Zmago proti Birkirkari si bodo skušali priboriti že na Malti. Pri mariborskem klubu so uredili tudi prenos tekme.

Maribor bo v nov lov za uvrstitev v ligo prvakov vstopil na Malti. Po ponedeljkovem prihodu in treningu so slovenski prvaki odločni, da si že na prvi tekmi priborijo prednost, ki jim bo dala še večjo samozavest pred povratnim obračunom in morebitnimi naslednjimi preizkušnjami. "Vsaka tekma je zgodba zase in na vsako se je treba ustrezno pripraviti. Imamo tudi že dovolj izkušenj, da ohranimo mirnost ob takšnih trenutkih. Že na Malti želimo storiti korak proti napredovanju. Želja je, da ne dobimo gola in kakšnega zabijemo. To bi bila lepa popotnica za dvoboj v Ljudskem vrtu. Vsekakor imamo dovolj kakovosti in izkušenj," je odločno dejal Jasmin Handanović.

Ni pa odveč pripomniti, da se je Birkirkara v prestopnem roku kar precej okrepila z legionarji iz Brazilije, Španije, Nigerije in Senegala. Tudi Mariborčani imajo svojega brazilskega aduta: "To je tisti trenutek, ki se vedno z nestrpnostjo pričakuje. Čas je za prvo evropsko preizkušnjo. O tem obračunu smo se veliko pogovarjali in razmišljamo kot trener, veliko bo odvisno od naše predstave. Pristop in motivacija morata biti na visoki ravni," je dejal kapetan Marcos M. Tavares.

Mariborčane je na ponedeljkovem treningu pričakala vročina in predvsem suha ter trda igralna površina. Kaj podobnega lahko pričakujejo tudi na tekmi. "Treba se je sprijazniti z razmerami in se čim bolje pripraviti. Vročina ne bi smela pomeniti previsoke ovire, saj smo v takšnih peklenskih pogojih opravili tudi del priprav. To ne spreminja pričakovanj. Naš namen je, da nadaljujemo evropsko zgodbo iz zadnjih dveh let ali jo še nadgradimo. Sprejemamo vlogo favorita proti Birkirkari, a si ne smemo privoščiti niti kančka podcenjevanja. Ker ne bo lahko. Tudi naši gostitelji imajo svoje cilje in ne bodo kar tako vrgli puške v koruzo. Navsezadnje so prvaki svoje države, za kar si zaslužijo vso spoštovanje," pa pravi Martin Milec.

Mezga in Pridigar že imata izkušnje, na Malti 60 navijačev

Iz mariborskega tabora sta proti Birkirkari leta 2007 že igrala Dejan Mezga in Marko Pridigar. Bo pa slovenske prvake bodrilo kakšnih 60 navijačev, ki so na Malto prišli iz različnih krajev. Tekma na štadionu Ta Qali se bo pod vodstvom romunskih sodnikov začela ob 19.30, povratni obračun pa bo v sredo, 24. julija, v Ljudskem vrtu.

Ne spreglejte