Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 7. 2009,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 23. 7. 2009, 8.05

8 let

Tavares: Ostajam v Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljenec mariborskih tribun Marcos Tavares ne zapušča mesta ob Dravi, strelec tretjega zadetka Rene Mihelič še ne razmišlja o Zürichu, napadalec Dragan Jelić pa meni, da so Švicarji premagljivi.

Strelec odločilnega zadetka, ki je dokončno opustil upe Wita o napredovanju, je priznal, da so Mariborčani po nesrečno prejetem zadetku potrebovali nekaj časa, da povežejo vrste. "Tekma je imela vse - odličen začetek, dramo in srečen konec, Gruzijci pa so že na prvi tekmi pokazali, da gre za zelo trdno ekipo. Na koncu smo se le pobrali in potujemo v Zürich. O Švicarjih še ne razmišljamo, saj je najprej na vrsti tekma z Rudarjem," meni Rene Mihelič, ki je štiri minute pred koncem rednega dela spretno izkoristil "odbitek" po nevarnem strelu Marcosa Magna Moralesa Tavaresa. Najboljši strelec Maribora v minuli sezoni je po tekmi prejel veliko vprašanj na temo domnevnega prestopa v vrste romunskega prvaka Unirea Urziceni, o katerem v teh dneh "na polno" poročajo romunski mediji. Brazilski napadalec je vse skupaj zanikal in odločno zatrdil, da bo še naprej nosil dres Maribora. "Ni bojazni, ostajam v Mariboru," je "pomiril" številne navijače, ki so v sredo pomagali Mariboru do tretjega predkroga. "To je bila težka tekma proti visoki, agresivni ekipi. Pomembna sta bila naša prva zadetka, pri 2:1 se je pritisk prenesel na našo stran, vendar smo zadeli in dosegli namen. Želel sem ta gol, hvala bogu, da sem našel pot," je dodal 25-letni Južnoameričan, ki si je podobno kot njegovi soigralci po tekmi dal duška s pesmijo pod tušem. Za kakšno večje slavje niti ni bilo časa, saj čaka Mariborčane v nedeljo nov preizkus.

Jelič: Zürich je premagljiv

"V nedeljo je že nova tekma. Razmišljamo o Rudarju, šele potem pride na vrsto Zürich. Dobra ekipa z dobrimi navijači, ki pa je premagljiva. A le v primeru, če bomo odigrali tako čvrsto kot danes," pravi Dragan Jelič, ki je za razliko od tekme v Tbilisiju na povratnem srečanju grel klop Davidu Bunderli in v igro vstopil sredi drugega polčasa. "Najbolj je važno, da smo v tretjem krogu in da imamo zagotovljene štiri tekme v Evropi. Vedeli smo, da imajo Gruzijci čvrsto, močno ekipo, kar so pokazali že doma. S pomočjo naših navijačev vendarle ni bilo potrebe po bojazni. Upam, da nas bodo tako bodrili tudi v prihodnosti." Prihodnji teden se obeta množična selitev štajerskih ljubiteljev nogometa. Končna postaja bo štadion Letzigrund, ki si je v svetu športa skoval "nesmrtnost" na krilih bogatega in prepoznavnega atletskega mitinga. Bo všečen objekt čez teden dni rade volje omenjen tudi v pogovorih med mariborskimi navijači?

Ne spreglejte