Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 8. 2014,
10.01

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Gorica Vasja Simčič Goran Cvijanović

Nedelja, 10. 8. 2014, 10.01

4 leta, 9 mesecev

Tavares lovi Židana, Gorica nima časa za jokanje (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani so v izvrstnem vzdušju v Ljudskem vrtu nadaljevali zmagoviti prvoligaški niz. V generalki za sredin superpokalni dvoboj so premagali Gorico, led je prebil slavljenec Marcos Tavares.

Brezplačen vstop je poskrbel za prijeten obisk prvoligaškega srečanja med branilci državnega in pokalnega naslova, saj se je zbralo okrog 5.000 gledalcev. Na koncu so točke ostale doma. Maribor je zmagal z 2:1 in ohranil stoodstotni izkupiček v Prvi ligi Telekom Slovenije, Gorica pa je še četrtič zapored ostala brez točke in se zasidrala na zadnjem mestu.

V Ljudskem vrtu je sprva zadišalo po senzaciji, saj so gostje prek nekdanjega nigerijskega reprezentanta Stephena Makinwe v 12. minuti prešli v vodstvo, a jim tudi to ni pomagalo do končnega uspeha. Na koncu so izgubili z 1:2.

''Ne moremo biti zadovoljni, saj imamo na lestvici še vedno nič točk. V Mariboru so vedno zahtevne tekme. Maribor je naš najboljši klub. Dali smo vse od sebe, a ni zadoščalo. Zdaj moramo dvigniti glave in se hitro pobrati. Časa za jokanje ni, že v sredo je superpokal z istim tekmecem,'' je poudaril Vasja Simčič, ki je moral v prvem polčasu dvakrat po žogo v svojo mrežo.

Rekorder Tavares dosegel že 120. zadetek za Maribor

V 35. minuti ga je po prekrasnem predložku Mitje Vilerja, ki je na zadnjih tekmah poskrbel za obilico zadetkov, dosegel kapetan Marcos Tavares, dvoboj pa je po hitrem protinapadu in spretnem udarcu v korist vijolic odločil hitri Damjan Bohar.

Tavares si je oddahnil, ko je zatresel novogoriško mrežo, saj je končno dočakal strelski prvenec v tej sezoni. Na srečanju proti Radomljam je zapravil strel z bele točke, zdaj se je bolj izkazal. Pred srečanjem je prejel posebno priznanje, saj je na znameniti tekmi v Larnaki, na kateri si je Maribor priigral nastop v play-offu kvalifikacij lige prvakov, zbral že 300. nastop za Maribor.

Več jih je zbralo le pet nogometašev, to so rekorder Tomislav Prosen (377), Aleš Križan (365), Herbert Vabič (317), Mladen Kranjc(311) in Gregor Židan (308). Če Tavares ne bo imel težav z zdravjem, bo Ljubljančan, ki je svoj čas blestel na desni strani, kmalu naslednji, ki ga bo najboljši strelec prehitel.

Dvoboj proti Gorici je bil tako že 301. v karieri priljubljenega Brazilca s slovenskim potnim listom, tudi najboljšega strelca NK Maribor vseh časov. Zdaj se lahko pohvali z novim mejnikom, navijače Maribora je razveselil kar s 120 zadetki. Prednost pred najbližjim zasledovalcem Brankom Horjakom znaša že tri zadetke. Direktor Bojan Ban je presrečnemu kapetanu pred srečanjem z Gorico predal posebno priznanje zaradi vstopa v klub 300.

Mertelj: Tako tekmo smo tudi pričakovali

Kako pa so dvoboj z Gorico doživeli Mariborčani? ''Ni bilo lahko. Tako tekmo smo tudi pričakovali. Spoštovali smo tekmeca in vedeli, česa je zmožen. Dobro smo začeli in ponudili enkratnih 20 minut z naše strani. Zadetek je malce skazil tisto igro v prvem polčasu, konec koncev pa je bila to zaslužena zmaga. Zadovoljni smo z doseženim, tri točke so ostale v Mariboru,'' je dejal Aleš Mertelj.

Kranjčan je v petek izvedel ime tekmeca za izpolnitev evropskih sanj (Celtic), v soboto pa pomagal Mariboru k ohranitvi stoodstotnega izkupička v prvenstvu. Vijolicam gre vse kot po maslu, zdaj se želijo izkazati še v sredo, ko bodo gostovale v Novi Gorici in poskušale osvojiti superpokalno lovoriko.

Ne spreglejte