Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 7.45

8 let

T. Kavčič: Ne bom napovedoval rezultata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlado slovensko nogometno izbrano vrsto do 21 let v četrtek na Malti čaka nov izziv. Tomaž Kavčič pred srečanjem z Malto ne obljublja ničesar, želi si zgolj dobre predstave.

Mlade slovenske upe, ki so se v dokončni sestavi zbrali v ponedeljek dopoldan, čaka v četrtek novo kvalifikacijsko srečanje za preboj na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2013. Mladi Slovenci se bodo po gostovanju v Litvi, kjer so na krilih Kevina Kampla vknjižili tri točke, in na Finskem, kjer so ostali praznih rok, še tretjič zapored podali v tujino. Naloga to pot ne bo lahka, saj se bodo spopadli z Maltežani, ki v skupini 2 s štirimi točkami zasedajo vrh lestvice. "Malta je doslej vknjižila štiri točke in vsekakor ni slaba ekipa. Maltežani so neugodni, saj so na domačem igrišču agresivni, prav tako pa niso tehnično. Toda mi moramo gledati nase in biti pravi," je uvodoma za Sportal pred sila pomembnim dvobojem dejal Tomaž Kavčič in dodal svoja pričakovanja: "Pričakujem dobro igro in dober rezultat, toda slednjega ne bom napovedoval."

Vesel za Lazareviča in Repa

Potem ko se Malta nahaja na vrhu lestvice, mladi Slovenci s tremi točkami zasedajo tretje mesto. Kvalifikacijski ciklus so sicer začeli odlično, toda praznih rok so ostali 10. avgusta, ko so izgubili na Finskem.

"Proti Finski si nismo zaslužili poraza. Ne bi rekel, da je poraz kakorkoli vplival na nas. Naša težava je v realizaciji, saj imamo priložnosti, ampak težko dosežemo gol. Menim, da je treba torej izboljšati realizacijo," je bil odkrit selektor mlade slovenske reprezentance, ki je vsekakor vesel povratka Dejana Lazareviča. Silno perspektiven 21-letni član Padove je namreč po prejetem rdečem kartonu proti Belgiji 3. septembra lanskega leta vendarle odslužil tri tekme prepovedi igranja, tokrat pa bo predstavljal pravo okrepitev v zvezni vrsti. "Dejan je naša dodatna vrednost in dodatna kakovost ekipi, sploh sedaj, ko ni Harisa," o prvi violini mladih upov odločno pravi Kavčič, ki je poleg vseh težav zaradi poškodb vesel tudi dejstva, da je obetaven Rajko Rep, novopečeni član Mure 05, vnovič v polnem pogonu: "Rajko ni bil pravi, ampak treba je vedeti, da v spomladanskem delu ni veliko igral. Vsekakor pa ima karakter in kakovost, tako da upam, da se bo kmalu dvignil," je bil glede kapetana realen selektor.

Težav s poškodbami ni konec

Kot na dlani pa je, da se mlada izbrana vrsta do 21 let vseskozi ubada s poškodbami igralcev. Kavčič se je namreč zaradi poškodbe roke moral odpovedati Harisu Vučkiču, ki je na nedeljskem debiju v angleški elitni ligi v dresu Newcastla proti Fulhamu moral predčasno zapustiti zelenico.

Kavčič je tako namesto Vučkiča na zbor poklical Urbana Žiberta, toda selektorjevih težav s tem še ni konec. Na nedeljskem derbiju v Stožicah med Olimpijo in Mariborom je moral predčasno z igrišča tudi Boban Jovič, ki bo v četrtek kljub vsemu poskušal stisniti zobe in pomagati ekipi. Skorajda zagotovo pa bo srečanje proti Maltežanom izpustil Rene Krhin, ki je tudi po prihodu na zbor na Pohorju obiskoval terapije, v slovenskem taboru pa si nadvse prizadevajo, da bi bil nared vsaj do torkovega srečanja z Ukrajinci. Dvoboj z malteškimi vrstniki bosta zaradi poškodb izpustila Aljaž Struna in Žibert, ki je bil naknadno vpoklican prav zaradi poškodbe mlajšega Vučkiča.

Ne spreglejte