Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
25. 3. 2017,
19.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

2

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Irska Wales Seamus Coleman Neil Taylor

Sobota, 25. 3. 2017, 19.08

6 let, 6 mesecev

Svet je zatisnil oči, ko je Ircu zabingljala noga #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

2

Seamus Coleman | Foto Reuters

Foto: Reuters

V petek se je na kvalifikacijskem obračunu za SP 2018 med Irsko in Wales (0:0) v Dublinu zgodila grozna nesreča. Irski branilec Seamus Coleman je po ostrem štartu Valižana Neila Taylorja končal s prelomljeno nogo.

28-letnega branilca Evertona so v hudih bolečinah nemudoma oskrbeli in ga z rešilnim vozilom takoj odpeljali na operacijo v bolnišnico, sodnik pa je Taylorju upravičeno pokazal rdeči karton. Čeprav je reprezentant irske še dokaj mlad, se mnogi bojijo, da je ogrožena njegova nadaljnja kariera.

"To je velika smola. Coleman je igral v življenjski formi v klubu in bil izjemno pomemben tudi za našo reprezentanco. Je odličen kapetan in ima dober značaj," je po nesrečnem dogodku dejal selektor Irske Martin O'Neill.

Po tekmi se je na nesrečnega Irca spomnil tudi valižanski selektor Chris Coleman: "Najpomembnejši v tem trenutku je Seamus Coleman. Povedali so nam, da ni najboljše, za kar nam je resnično žal. Neil Taylor ni tak, kot ga zdaj vsi označujejo, in je po tem dogodku resnično potrt. Naše misli so pri Colemanu."

Oster štart Taylorja nad Colemanom:

 

 

Neverjetno, kaj se je zgodilo minuto pred zlomom

Le minuto pred zlomom je identično, morda še huje kot Taylor, v golen Johna O'Sheaja s podplatom zadel zvezdnik Reala Gareth Bale in za svoj štart prejel le rumen karton, mirno pa bi mu moral sodnik pokazati rdečega.

Še bolj kot umazan štart s podplatom je nogometne navdušence razjezila izjava velikega zvezdnika: ''To sploh ni bil štart, hotel sem se le dotakniti žoge, John pa me je nerodno brcnil. Sodnik mi ne bi smel pokazati niti rumeni karton, a tako se je odločil.''

 

Taylor nase opozoril ne dolgo nazaj

Čeprav je valižanski selektor dejal, da branilec Aston Ville ni pokvarjen igralec, njegov zadnji incident ni tako oddaljen. Šlo je ravno za kvalifikacijsko tekmo septembra preteklo leto s Srbijo, ko je z brco v glavo hudo poškodoval Dušana Tadića.

Tako je Taylor lani poškodoval tudi Tadića:

Vsi so enotni, da je sta bila septembrska brca v glavo in petkov štart s podplatom povsem brez potrebe in nekaj, kar bi Taylor, če bi tako hotel, lahko preprečil.

Ne spreglejte