Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 2. 2013,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Safet Sušić Edin Džeko

Torek, 5. 2. 2013, 20.19

8 let

Sušić pričakuje, da bo polovica Stožic navijala za BiH

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor Bosne in Hercegovine Safet Sušić na sredini prijateljski tekmi proti Sloveniji v Stožicah upa na zmago, a si želi predvsem dobre nogometne predstave.

Reprezentanti Bosne in Hercegovine so se - kar je razumljivo, saj igrajo vsepovsod v Evropi, časa do sredine tekme pa je malo -, zbrali kar v Ljubljani. Šele v ponedeljek, zato so do tekme proti Sloveniji opravili vsega en trening. V torek ob 18. uri so vadili v Stožicah, še pred tem je njihov selektor stopil pred novinarje. Teh je v konferenčni sobi največjega slovenskega štadiona kar mrgolelo. Bosna in Hercegovina ima odlične rezultate, zanimanje za Edina Džeka in druščino je ogromno. V Ljubljani jih spremljajo številni domači navijači, bučna bo tudi podpora, ki jo bodo imeli s tribun štadiona v Stožicah. Selektor Bosne in Hercegovine celo pričakuje, da bo navijačev, ki bodo pesti stiskali za goste, vsaj polovica. ''Obeta se dobra tekma. Štadion bo poln. Polovica navijačev bo naših, druga polovica bo navijala za Slovenijo,'' je optimistično najavil Safet Sušić in nadaljeval: ''Pred nami je zanimiva prijateljska tekma. V prvi vrsti si želim, da bi minila v športnem vzdušju. Tako na tribunah kot tudi na igrišču. Da se nihče ne bo poškodoval. Ne v moji ekipi in ne pri Sloveniji. Verjamem, da bosta reprezentanci pokazali dober nogomet. Mi bomo igrali zelo ofenzivno. Upam, da bo podobno igrala tudi Slovenija. Če bo tako, bodo gledalci lahko uživali. Na voljo so vsi pogoji, da bo res tako. Igrišče je odlično, vzdušje bo dobro, tekma je prijateljska, obe ekipi sta polni kakovostnih nogometašev.''

Bosna in Hercegovina je sicer sredi izjemno pozitivnega niza. Nazadnje je izgubila junija lani, od takrat pa nanizala šest tekem brez poraza, od tega je petkrat zmagala. V svoji kvalifikacijski skupini za svetovno prvenstvo 2014 ji gre odlično. Z desetimi točkami s štirih tekem je trenutno na prvem mestu pred Grčijo, Slovaško, Litvo, Latvijo in Liechtensteinom. Pred njo je tekma odločitve. Marca bo doma gostila Grčijo, tekma s Slovenijo je za Bosno in Hercegovino generalka za izjemno pomembno tekmo proti Grkom. ''Težko rečem, da bo to generalka, saj bomo proti Grkom igrali doma, zdaj pa smo, ne glede na to, da bomo imeli bučno podporo s tribun, v vlogi gostov. Prav tako je jasno, da nam tokrat manjka nekaj nogometašev, ki bodo proti Grkom verjetno igrali. Zato na tekmo proti Sloveniji zagotovo ne gledam kot na generalko. Rekel sem že, da je rezultat na prijateljskih tekmah zame v drugem planu, a ko vidim, koliko ljudi nas spremlja in ker vem, koliko jim pomeni, da zmagamo, tega seveda ne morem govoriti. Navijačem bi rad podaril zmago,'' je povedal nekdanji zvezdnik jugoslovanskega nogometa, ki je v danes zelo bogatem pariškem PSG pustil globok pečat in sodi med najboljše nogometaše v zgodovini tega kluba, za katerega zdaj igrajo Zlatan Ibrahimović, David Beckham, Thiago Silva in preostali zvezdniki svetovnega nogometa.

Lepa Katančeva gesta ga ni presenetila

V dresu reprezentance nekdanje skupne države je 57-letni trener odigral 54 tekem in zabil 21 golov. V takrat izjemno močni izbrani vrsti je garderobo kar nekaj časa delil s selektorjem Slovenije Srečkom Katancem. Usoda je hotela, da se bosta zdaj srečala v povsem drugačnih vlogah. ''Pred to tekmo se s Srečkom nisem slišal, nas je pa ravno zdaj prišel pozdraviti v garderobo. Lepa gesta, s katero me ni presenetil, saj ga dobro poznam. Imel sem srečo, da sem dolgo časa igral z njim. Zelo ga cenim. Kot igralca ter tudi kot človeka in trenerja,'' je novopečenemu selektorju Slovenije laskal Sušić in druženje s predstavniki medijev zaključil z odgovorom na besede, ki jih je pred časom izrekel Katanec. Ta je dejal, da Bosna in Hercegovina trenutno sodi med najboljših deset reprezentanc na svetu. ''Če res misli tako, potem je jasno, da bi bil zadovoljen z remijem. Pa naj bo tako. Naj se tekma konča z remijem. Naj bo 3:3 in vsi bomo zadovoljni,'' je za konec za nekaj smeha poskrbel trener, ki je na klop Bosne in Hercegovine sedel leta 2009.

Ne spreglejte